Затворен фестивал “Егзит” у Новом Саду

Aгенције
Затворен фестивал “Егзит” у Новом Саду

НОВИ САД - Посљедње вече фестивала “Егзит” у Новом Саду обиљежио је наступ америчког рок гитаристе Тома Морела уз виртуозност на гитари и нумере “Soldier in the Army of Love”, “Bombtrack”, “Knonj Your Enemy”и друге.

 

- Чекао сам овај моменат 30 година - рекао је гитариста на почетку концерта који су пратиле хиљаде посјетилаца.

Браћа Макс и Игор Кавалера и њихов заједнички састав “Кавалера конспираси” обрадовали су све искрене поштоваоце савременог метал звука својом јединственом појавом на главном стејџу. Браћа Кавалера најпознатија су у музичком свијету по бенду “Сепултура”, који је такође често гостовао у Србији.

Организатори полако склапају утиске, а најпосјећенији дан фестивала била је субота, када су наступили Џон Њуман, Вили Вилијам, Марчело и Ива Лоренс.

Током пет дана кроз новосадску тврђаву прошло је на десетине хиљада људи из различитих крајева свијета, а на фестивалу је наступило готово 600 извођача различитих музичких жанрова - рок, реп, хип-хоп и других.

Организатори фестивала најавили су нови догађај, фестивал у Варни у Бугарској ове године, као пилот-пројекат, а како је планирано, од сљедеће године би требало да буде велики фестивалски догађај са више бина и извођача.

Према ријечима директора и оснивача фестивала Душана Ковачевића, “Егзит” комплетира мрежу фестивала у региону и остаје једна од најзначајнијих фестивалских групација у свијету.

- Срећан сам што најављујем сарадњу два фестивала, у Новом Саду и Бугарској. Следеће године ће фестивал бити велики, а ове године смо збратимили два града - казао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана