Загарантоване добра журка и позитивна атмосфера by DJ Тибор Кљакић

Глас Српске
Загарантоване добра журка и позитивна атмосфера by DJ Тибор Кљакић

Бањалучки ди-џеј Тибор Кљакић такмичиће се 12. јуна у Сарајеву у полуфиналу "DJ Talent Show" у конкуренцији десет најбољих ди-џејева на простору БиХ.

Кљакић је "Гласу Српске" казао да, иако трема постоји, једва чека да покаже своје умијеће у Сарајеву.

- Не волим да конструишем сценарије, али надам се уласку у финале, а епилог цијеле приче ћемо видјети. Оно што је загарантовано јесте да све очекује добра журка јер је енергију и добру атмосферу лако размијенити са публиком - рекао је Кљакић.

Напомиње да је на аудицији за "DJ Talent Show" у Бањалуци протеклог мјесеца био првопласирани.

- Неописиво сам срећан и поносан због тога. Међутим, прави изазов тек предстоји у Сарајеву, гдје представљам Бањалуку - нагласио је Кљакић.

Према његовим ријечима, конкуренција на овој манифестацији прошлог мјесеца била је веома јака.

- Од пријављена 22 такмичара, учествовало их је 14. Није да нисам увјерен у своје способности, али морам да признам да сам се пријавио на наговор свог пријатеља, ди-џеја Ведрана и нисам се покајао - поносан је Тибор.

Тибор је у електронској музици скоро деценију, док нешто краће професионално ради као ди-џеј.

- Почео сам прије девет година, док се професионално бавим овим послом посљедњих шест година. Све то вријеме био сам ресидент већине бањалучких клубова - подсјетио је Кљакић.

Присјетио се и својих почетака, када је био неискусан и када је осјећао страх од пробијања леда код, како сам каже, захтјевне бањалучке публике.

- Први наступ био је у клубу "Boom boom room" и још се сјећам какву сам трему имао. Међутим, како је вече одмицало, грч је попустио и прерастао у адреналин и сјајну вибрацију. Данас, послије неколико година искуства, то уживање и даље размјењујем са публиком. То је незамјењив осјећај - каже Тибор.

Када је електронски жанр у питању, додао је, има праваца које преферира, али не жели да се ограничава.

- Мој фаворит је добар "progressive house" и на све начине покушавам да га пласирам на сетовима, али је мало тешко због недостатка таквих клубова у нашем граду. Некада, једноставно, морам да комбинујем и по неколико музичких праваца, јер људи који ту долазе су најбитнији - рекао је Кљакић.

Нагласио је да поред свих обавеза које га прате, као и посла којим се бави, оставља слободно вријеме и за одлазак на музичке фестивале.

- Као и сваке године и ове је у плану да одем на "Егзит", а можда одем и на "Tommorowland" ако финансијске могућности буду дозвољавале. Додуше, за сада идем само као туриста, али једног дана се надам и професионалном ангажману. Наступ на "Денс арени" је оно што преферира сваки ди-џеј који се озбиљно бави овим послом. То је срж овог фестивала и потајно прижељкујем да се једном појавим као извођач - признаје Кљакић.

Када је у питању формула за успјех, додао је да је најбитније да се одреди циљ који треба остварити.

- Кључни фактори су воља, жеља и упорност који ће вас одвести до жељеног финиша. Наравно, битно је и образовање, као и константни рад на себи - објаснио је Кљакић.

Правила такмичења

Такмичење "DJ Talent Show" организовано је с циљем промовисања културе електронске музике на нашим просторима, а могли су да се пријаве сви заинтересовани старији од 18 година, док су млађи морали да имају сагласност родитеља.

Занимљиво је да је, поред обавезног обрасца који се попуњавао за конкурс, морала да се достави и потврда о некажњавању и непостојању кривичних поступака против потенцијалних такмичара.

Ноћни живот

Тибор је изразио незадовољство због постојећег аранжмана у бањалучким ноћним клубовима, првенствено када је музика у питању.

- Ноћни живот је прије био много бољи, сада га не бих баш много коментарисао. Жалосно је што највећи град Српске нема више клубова и манифестација који би промовисали електронски жанр и квалитетне извођаче којих дефинитивно има - нагласио је Кљакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана