За седам дана “плануло” пола милиона копија

Маријана Миљић
За седам дана “плануло” пола милиона копија

Нови албум репера Џеј Зија “Magna Carta Holy Grail” у првој седмици од изласка продат је у 527.000 копија. Албум се нашао у званичној продаји 7. јула

Албум чувеног музичара такође је дебитовао ове седмице и на првом мјесту Билбордове листе 200 најбољих албума.

“Magna Carta ” је други албум у овој години, који је постигао овакав успјех поред албума Џастина Тимберлејка “20/20 Experience”.

Џеј Зи се удружио са компанијом “Самсунг” у објављивању свог новог албума, приказавши троминутну рекламу током финала NBA, а првих милион корисника “галакси” мобилних телефона бесплатно ће моћи да скине његов албум.

“Magna Carta Holy Grail” је бесплатан за првих милион власника андроид телефона, који ће са интернета скинути апликацију за албум. Ти корисници су албум добили 4. јула, три дана прије него што је званично изашао пред публику.

Са Џеј Зијем на албуму су сарађивали и Бијонсе, Френк Оушн и Тимбаленд.

Посебно је занимљива пјесма коју је Џеј Зи отпјевао са супругом Бијонсе. Нумера “Парт II (On The Run)” говори о ситуацији у којој су се нашли када су објавили да су заједно.

Иначе, ово није њихова прва пословна сарадња. Пјесму “Bonnie & Clyde” снимили су 2004. године.

Репер је недавно у једном интервјуу открио неке детаље из свог приватног живота, па тако и детаље у односу између њега и пјевачице Ријане.

На питање да ли интервенише када види да Ријана ради нешто непрописно, Џеј Зи је одговорио: “Не заиста, то није моје мјесто, она је већ одрасла и зна шта ради. Ја сам ту само да је посавјетујем, а она треба да одлучи да ли ће тај савјет послушати”.

Репер је познат и по добром односу са америчким предсједником Обамом, па је открио да се понекад и дописују путем телефона и да га сматра сјајним човјеком.

- Веома је приземан и воли спорт, па ме је чак и звао пар пута да играм баскет са њим - казао је Џеј Зи.

Шон Кори Картер један је од финансијски најуспјешнијих хип-хоп умјетника и интерпретатора у САД, чије се богатство процјењује на више од 150 милиона долара. Као соло извођач продао је више од 30 милиона примјерака албума у САД и освојио неколико “Греми” награда.

Марина Абрамовић

Џеј Зи је недавно у њујоршкој “Пејс галерији” шест часова изводио пјесму “Picasso Baby”, током које му се прикључила и славна умјетница Марина Абрамовић. Перформанс је основа за видео-спот за исту нумеру, а дешавање је Џеј Зи претходно најавио на свом “Твитеру”, као “једно од шест умјетничких дјела које ће извести”.

Ово није први пут да се Џеј Зи укључује у дуготрајне акције, комбинујући хип-хоп и умјетност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана