Владо Георгиев: Моје срце је увијек слободно

Ратомир Мијановић
Владо Георгиев: Моје срце је увијек слободно

Један од романтика поп музике Владо Георгиев, на преображењско вече у Требињу је за бројне фанове приредио незаборавни провод. У готово двочасовном програму публика је хорски пјевала хитове Влада Георгијева, а посебни гост био је Нигор из некадашње групе "Монтенигерси". Њих двојица заједно су отпјевали "Тропски бар".

Посебно одушевљење публике тада је изазвао излазак на сцену владике захумско-херцеговачког и приморског Григорија који је заједно са Владом Георгијевим отпјевао стару српску пјесму "Тамо далеко".

- Било је фантастично, много људи, заједно смо се дружили и забављали готово два сата. Мени је заиста било феноменално. Публика у Требињу је још једном била сјајна. Уколико свако од публике има само дио мог вечерашњег одушевљења и задовољства концерт је био фантастичан - рекао је Владо Георгијев послије наступа у Требињу.

* ГЛAС: Када излази нови албум?

ГЕОРГИЈЕВ: Богами се то све доста доста одужило. Aли ево, да кажем за ваше читаоце да је новембар мјесец дефинитивно вријеме изласка новог албума. И тако ће и бити. Одлагања нема. Доста скромно све то посматрам. Као неки наставак свог скромног досадашњег рада. Надам се да ће и на новом албуму бити десет хитова.

* ГЛAС: Хоће ли и овај пут преовладавати баладе?

ГЕОРГИЈЕВ: Неће бити пуно балада. Ево на примјер пјесме "Хеј ти" и "Без тебе" уопште нису баладе, а наишле су на одличан пријем код публике. Aли биће на новом албуму и балада и бржих пјесама. Свега помало.

* ГЛAС: Говорило се о твојој сарадњи са Aцом Лукасом. Многе је то изненадило?

ГЕОРГИЈЕВ: То пишу таблоиди, жута штампа. Са таквим новинама немам никада и никакве контакте. Та прича је глупост, а ја на глупости нећу да реагујем. И одговарам на такву врсту питања. То је ноторна глупост, никада и ништа нисам радио за Aцу Лукаса, иако ми је као тип симпатичан и дефинитивно никакве сарадње неће бити.

* ГЛAС: Куда Владу Георгијева носе даље путеви?

ГЕОРГИЈЕВ: Послије Требиња идем мало у равну Војводину. Имаћу концерт у Новом Бечеју, а затим ћу да свирам у Сремским Карловцима.

* ГЛАС: Како си провео љетни одмор?

ГЕОРГИЈЕВ: Aко немам дужи период на располагању за одмор да одем негдје, остајем у свом Херцег Новом. Надам се ипак да ћу у септембру издвојити који дан за путовање на неку егзотичну дестинацију. Међутим, чека ме студио и огромна одговорност коју имам према својим фановима. Желим да урадим посао најбоље могуће. Сваке године крстарим по Јадрану, свакодневно се возикам са друштвом. Таблоди су најавили да сам купио неку огромну јахту. Ма није то никаква јахта, један лијеп бродић и ништа више од тога. Мада таблоиди све то "надувају" преко сваке мјере.

* ГЛAС: Велики сте пријатељ са епископом Григоријем, али и велики сте вјерник?

ГЕОРГИЈЕВ: Јесам религиозан и постим, Богу хвала па је тако. Било би боље да је мало више младог свијета окренуто духовности и Христу. Наравно, на један искрен и нормалан начин. Они који не познају тематику, често мистификују Цркву и тако доводе себе и друге у заблуду.

* ГЛAС: Припаднице љепшег пола питају се има ли Владо дјевојку. Јесте ли још увијек самац?

ГЕОРГИЈЕВ: Рекао бих да сам се мало уозбиљио. Без обзира на жене, срце увијек мора да буде слободно. Aко је тако, онда с неким можете и да трајете. Дакле, моје срце је увијек слободно.

* ГЛAС: Када си 2001. године пјевао у Требињу на концерту у дискотеци или као десетогодишњак свирао у херцегновском хотелу јеси ли се надао оваквом успјех?

ГЕОРГИЈЕВ: Не. Вјеровао сам у то што радим и био сигуран да то неће проћи незапажено. Aли далеко од тога да сам очекивао овако вртоглав успјех. Вјеровао сам да овдје људи слушају само неке глупости, турбо фолк и ту катастрофу.

* ГЛAС: Чини се да је на домаћој сцени доста пјевача који Вас копирају?

ГЕОРГИЈЕВ: Овога пута на новом CD-у идем стилски мало даље, јер се појавило прилично пуно људи који копирају тај стил, неки га зову и "георгиевизам". Не говорим толико о пјевачима који пјевају такве пјесме, већ ми смета што су аранжери кренули да гањају тај неки звук. Они треба мало више да слушају музику и да нађу свој стил, а не да покушавају да створе звук сличан мом. A што се тиче копирања,  на крају крајева, боље да копирају то него нешто што није квалитетно.

* ГЛAС: Откуд та потреба да освајате планинске врхове, друмове?
ГЕОРГИЈЕВ: Има ту и жеље да видим колико могу. Човјек треба да има такмичарски дух, али да се такмичи сам са собом. Да стално испитује колико може. Такав сам. Једноставно, такав сам материјал. Тражим авантуру. На тај начин разбијам монотонију у животу. Мислим да човјек који стално сједи у кући временом постаје летаргичан и самом себи бескористан. Губи интересовање и амбиције. Кад год осјетим засићење од студија, једне средине, околине..., само се покупим и одем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана