Владислав Владичић, предсједник ФК Леотар: Средина табеле реалност

Чедомил Муцовић
Владислав Владичић, предсједник ФК Леотар: Средина табеле реалност

Без обзира на релативно рани почетак прољећног дијела такмичења у фудбалској Премијер лиги БиХ, у Леотару остају код раније донесене одлуке да прозивка за нову сезону буде обављена 16. јануара.

На "Полицама" су у току активности, да би се фудбалерима омогућио квалитетан рад и попунио играчки кадар, неопходан за овај ранг такмичења. Те активности су интересантне за љубитеље фудбала, али и за фудбалере од којих је већина почела да ради. Предсједник Управног одбора Леотара Владислав Владичић причао је о будућим активностима клуба.

- Нема разлога да мијењамо договорени термин прозивке, која ће бити обављена 16. јануара, послије чега ће се приступити интензивним припремама.

* ГЛAС: Како гледате на полусезону која долази? Шта очекује Леотар? Који је пласман вашег клуба реалан?

ВЛAДИЧИЋ: Идућа полусезона ће по много чему бити тешка. Прије свега, финансијски, али за нас и по тежини обавеза које су пред нама. На "Полице" долазе јаки тимови, једну утакмицу више гостујемо, али се надам успјешном крају. Мислим да треба да будемо задовољни позицијом у средини табеле. До тога се може доћи са много озбиљности, труда и самокритике. Оптимиста сам у том погледу.

* ГЛAС: Да ли је у досадашњем дијелу паузе било одлазака из Леотара?

ВЛAДИЧИЋ: Није, али ће их идућих дана свакако бити, чим се одредимо у клубу о том проблему.

* ГЛAС: Спекулисало се о доласку неколицине фудбалера на "Полице", прије свега, Златка Ђорића, Радана Муминовића, Aсмира Aвдукића, Драгана Старчевића и Зорана Декета... Има ли истине томе и да ли је било контаката са њима?

ВЛAДИЧИЋ: Овлашћен сам да разговарам са потенцијалним кандидатима за то, али до овога тренутка ни са ким није било разговора. Разговора ће бити, али послије консултација у клубу.

* ГЛAС: У Требињу се доста прича и о питању главног тренера, јер је истекла договорена обавеза Борчета Средојевића са клубом. Да ли је тај проблем и даље отворен?

ВЛAДИЧИЋ: Сљедећих дана разговараћемо са тренером Средојевићем и искрено се надам да ћемо постићи договор на обострано задовољство и да ће и на прољеће с клупе предводити Леотар.

Дуговања

* ГЛAС: Још увијек се говори о неизмиреним обавезама према фудбалерима, при чему се тврди да су појединци добили све, а остали ништа. Колико има истине у тим информацијама?

ВЛAДИЧИЋ: Мислим да је тај проблем преувеличан. Истина је да су остала нека мања дуговања, која ће у ових неколико дана бити измирена. Леотар у односу на многе клубове из окружења може да буде спокојан, јер дуговања нису била велика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана