Вива Вокс одржао концерт у Бањалуци: Музичко путовање кроз различите жанрове

Александра Маџар фото: В. Стојаковић
Вива Вокс одржао концерт у Бањалуци: Музичко путовање кроз различите жанрове

Бањалука - Спектакуларан наступ увеличан снагом људског талента, одлична сценографија, занимљиве кореографије и публика која није крила одушевљење што је пред собом видјела и чула јединствен хор "Вива Вокс", који су у суботу увече бањалучку публику повели на јединствено и жанровски шаролико музичко путовање.

На самом почетку концерта било је јасно да је наступ требало да се одржи у много већем простору, јер је дворана "Облићево" била мала за све оне који су жељели бити дио ове невјероватне хорске приче.

Многи су остали испред дворане, разочарани што не могу присуствовати овом јединственом музичком догађају.

"Вива Вокс" свој дугожељени концерт у Бањалуци почео је македонском пјесмом. Аплаузи нису престајали, као ни свјетски познати хитови, који су се ређали један за другим.

И док се са сцене чују звуци пјесама "Ду Хаст", "Љубав", публика је овацијама наградила добро познату ствар "Амено". Сличне реакције биле су и на пјесму "Алњаџс лоок он те бриде сиде оф лифе".

Поред невјероватно талента на сцени у дворани је било видљиво само једно, публика се одлично забављала осјећајући умјетничку љепоту која је стизала са сцене.

Потврђено је и то да Бањалука заиста зна препознати квалитет, те да су због тога чланови хора и имали неописиву жељу да наступе у Бањалуци.

Несвакидашња шетња кроз музичке жанрове завршена је добро познатом пјесмом "Хајде Јано".

- Концерт је био фантастичан. Мање нисмо ни очекивали, али ипак много је другачије када их видите, чујете, доживите. Штета што концерт није био у дворани "Борик" тамо би све изгледало још моћније - рекла је једна Бањалучанка која је истински уживала у концерту.

У публици су били и бањалучки оперски пјевачи, чланови домаћих хорова, музичари који су дошли да се напуне пјесмом и енергијом.

Ни чланови хора нису крили задовољство што су наступили у Бањалуци, па су са фановима на својој "Фејсбук" страници подијелили фотографије и видео-клипове који потврђују да су се ови врхунски умјетници добро забављали на наступу у Бањалуци.

Колика је њихова популарност, говори и податак да су недавно, до посљедњег мјеста напуни београдску "Комбанк арену" гдје су концертом прославили деценију постојања, а љетос су имали веома посјећене наступе на фестивалима "Егзит" у Новом Саду и "Сеа Данце" у Будви.

Врхунац њихове досадашње каријере представља концерт у сали Генералне скупштине Уједињених нација поводом прославе Српске нове године 14. јануара 2013. године. Као једини музички састав из Србије који је икада наступио у овој дворани, "Вива Вокс" се придружио листи пробраних свјетских музичара којима је припала та велика част.

Други концерт који је обиљежио каријеру хора био је наступ у Великој хали народа у Пекингу, пред великим бројем високих државних функционера Кине.

ХОР

Хор "Вива Вокс" из Београда, предвођен диригентом Јасмином Лорин, постоји од 9. маја 2005. године. 2009. године у своје наступе уводи ритмичку подршку бит бокса, вокалне технике којом се имитирају звуци бубњева и перкусија и окреће се извођењу популарне музике искључиво гласовима, без инструменталне пратње (а цаппелла). Ширу популарност у земљи и свијету стекли су у јулу 2011. године, када је видео-снимак њиховог извођења пјесме "Ду Хаст" њемачког бенда "Раммстеин" постао вирални хит на "Јутјубу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана