Видимо се у Норвешкој

Глас Српске
Видимо се у Норвешкој

Прогнозе кладионичара и фанова су се коначно обистиниле! Побједник 54. "Евросонга" одржаног у Русији је млади Aлександар Рибак из Норвешке са нумером "Fairutale".

Заједничким гласовима публике и жирија из 42 земље учеснице овогодишњег фестивала, талентовани 23-годишњи виолиниста однио је убједљиву побједу са својом "бајком". Чак 387 поена!

Представница Русије Aнастасија Приходко је нумеру "Mamo" извела на веома потресан начин уз помоћ својих уплаканих слика на огромним LED екранима.

Мјешавина попа и етна, увијена у њежну форму, била је знак за "Регину". "Бистра вода" поново је, као прве полуфиналне вечери побрала овације са првим тактовима. Представници БиХ су се током трајања такмичења, по мишљењу публике, налазили "раме уз раме" са фаворитима..

Након Молдавије и Малте, публици су се представиле прелијепе девојке из Естоније које су, иако се нису налазиле међу фаворитима, према мишљењу многих, имале једну од најбољих пјесама које су се могле чути на овогодишњем музичком фестивалу.
Наступ који је неких сто милиона телевизијских гледалаца дефинитивно оставио без даха, био је наступ представника Њемачке. У питању није била пјесма, већ наступ краљице бурлеске Дите Вон Тиз која је у препознатљивом маниру отплесала "захтјевну" кореографију.

Млади Aлександар Рибак је и на финалној вечери самоувјерено испричао тужну љубавну причу о дјевојци која је његова само у "бајци", а онда су гладијатори и згодна Светлана из Украјине еротичним плесом позвали публику да буде њихов "Валентин".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана