Величанствен концерт диве Јосипе Лисац у Бањалуци: Срцем, и кад је невријеме

Миланка Митрић
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - Вјетар, тмурно небо пред кишу и вријеме које претходи олуји, те киша која је на крају вечери и стигла, нису спријечили диву Јосипу Лисац да синоћ на бањалучкој тврђави створи концертну магију.

Од почетних тактова пјесме "Што ме чини сретном", којом је започела концерт, Јосипа Лисац је публику која је била присутна на другом "Бањалука фесту" провела кроз једно изузетно путовање испуњено пјесмом, причом, успутним анегдотама и добром енергијом.

- Захваљујем организатору који је омогућио да будемо овдје заједно. Била сам на овој тврђави једном, било је лудо. Како сте ви? Ово изнад нас не изгледа баш лијепо, тако да морамо кренути - рекла је она на почетку концерта, осврћући се на облачно небо изнад Кастела, а наступ је настављен пјесмама "Богиња" и "Једна младост".

Уз кишобран, који је носила на сцени због свјетла и вјетра, у препознатљивом стилу Јосипа Лисац је и на овај наступ у Бањалуци донијела нешто познато, а ипак ново и другачије.

- То мене у тој музици привлачи, да никада није исто, јер није и сваки тренутак се мијења, па тако гледам небо и оно се мијења. Тамо се музика мијења, ми се мијењамо, расположење се мијења - навела је она.

А публика, која је остала до самог краја, и кад су кренуле прве капи кише, уживала је у само једном дјелићу њеног великог опуса, пјесмама као што су "Далеко", "Магла", "Хир, хир, хир", "Срећа", "1000 разлога" и "Данас сам луда".

- Ово је турбулентно. Имамо једну пјесму која се родила осамдесетих "Ma­ke up", то је данас актуелно - никад не знаш ко је крај тебе, ко је та особа која каже да те воли, али никад ниси сигуран. Данас је постало модерно бити лицемјеран, имати маску на лицу, али чини се да то готово никад није ни изашло из моде - испричала је она прије извођења пјесме "Ma­ke up", након чега је вјетар постајао јачи, а капи кише почеле лагано да падају, и што је само оснажило атмосферу током трајања концерта.

Публика је ову умјетницу пратила у њеним пјесмама, а осим почетних неколико ентузијаста који су устали са столица и зањихали се у ритму музике, тај број до краја вечери постао је знатно већи.

- Дошли сте у овакву олују, срцем сте дошли. Дошли сте од свуда, чула сам све - казала је она у једном трену током наступа, изражавајући захвалност свима који су дошли и остали до самог краја ове, друге по реду вечери "Бањалука феста".

Треће фестивалско вече предвиђено је за концет шпанске умјетнице Луз Касал, који ће бити одржан вечерас. Због временских неприлика, концерт ће, умјесто на тврђави Кастел, бити одржан у СД "Борик".  Улаз ће бити отворен у 19.30 часова, док ће концерт почети у 20.30.

"Бањалука фест" биће затворен сутра када ће бити одржан концерт Здравка Чолића, који ће наступити у пратњи симфонијског оркестра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана