“Вече Бахових арија” одржано у Банском двору: Музика за прочишћење душе и тијела

М. М.
“Вече Бахових арија” одржано у Банском двору: Музика за прочишћење душе и тијела

БАЊАЛУКА - Концерт “Вече Бахових арија” за сопран, обоу и континуо одржан је у уторак увече у концертној дворани Банског двора Културног центра.

На концерту су наступили сопран Анета Илић, пијанисткиња Лидија Станковић, обоиста Борислав Чичовачки и челиста Срђан Сретеновић, који већ 15 година изводе Бахове арије на наступима у држави и иностранству.

- Програм Бахових арија је доста специфичан, не може релативно лако да се нађе, јер је веома захтеван, тежак и потребна је озбиљна музичка и физичка концентрација да би се овај програм издржао и ментално осмислио. Ствар је у томе да је Бах у многобројним својим кантатама, мисама, писао арије, како је већ структура тих музичких облика налагала. Публика је могла да чује избор од девет арија из кантата и миса, а и ми смо тај програм направили прије петнаест година и са великим успехом и веома радо га изводимо у региону и иностранству. Занимљив је, леп је, Бах је увек диван, он је увек прочишћење душе и тела кад год га свирате - рекао је Борислав Чичовачки.

Он је додао да би програм било немогуће извести да нема тако фантастичних извођача као што су Анета Илић, Лидија Станковић и Срђан Сретеновић.

- Бански двор је предиван, обожавам овде да дођем и да свирам код вас - додао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана