Узор за младе музичаре

Сања Јокић
Узор за младе музичаре

Популарна америчка кантри пјевачица Тејлор Свифт проглашена је недавно за "жену године" у избору магазина "Билборд", што је само још једно признање у низу које је ова 21-годишња звијезда добила у 2011. години.

- Тејлор је показала посебан талент када је ријеч о компоновању пјесама и без проблема превазилази жанровске подјеле. Због тога мислимо да је најбољи избор за ову награду - казао је Бил Верде из "Билборда".

Додао је да је талентована кантауторка остварила огроман утицај на музику, те да је сјајан узор за младе музичаре и као извођач и као особа.

Ова харизматична млада звијезда је уједно најмлађа добитница овог признања које је претходно додијељено, између осталих, Бијонсе, Реби Мекинтајер и Ферџи.

Пјевачица ће награду примити на свечаности жена у музици 2. децембра у Њујорку.

Осим тога, Тејлор је недавно номинована у три категорије за "American Musoc Awards" које ће бити додијељене 20. новембра у Лос Aнђелесу.

Најновији албум Тејлор Свифт, "Speak Now", продат је у више од 3,6 милиона примјерака, а у 2010. са албумом "Fearless" постала је најмлађи извођач који је награђен "Гремијем".

Дебитантски сингл "Tim McGraw" избацила је половином 2006. године и он се убрзо пласирао на шесто мјесто Билбордове "Hot Country Song" топ листе.

Недуго потом Тејлор издаје албум првенац, а све пјесме написала је сама. Ово музичко издање се држало осам седмица на врху топ-листа и једини извођачи који су то још успјели су "The Dixie Chicks" и Кери Aндервуд.

Тејлорин други студијски албум на тржише долази 2008. а пјесма која се издваја је хит "Love song" који је дуго био присутан и на кантри и поп музичким листама. Млада пјевачица објавила је и пјесму "Today Was a Fairytale" која је послужила као промотивни сингл за филм "Дан заљубљених".

Попут многих колега из свијета шоубизниса Тејлор је прије неколико дана лансирала и први парфем са својим потписом.
Парфем је назвала "Wonderstruck" јер се та ријеч спомиње у њеној пјесми "Enchated".

- Та ријеч је јако занимљива и није честа. Сјетила сам је се и одлучила да тако назовем парфем јер ми се учинила идеалном - рекла је Тејлор.

Гласине

Док је водила шоу "Satrurday Night Live" Тејлор је покренула гласине да излази звијездом тинејџерске "Сумрак саге" Тејлором Латнером. За пјесму "Back to December" с њеног актуелног албума "Speak Now", коју је Свифтова описала као пјесму извињења, спекулисало се да је била посвећена управо Латнеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана