Успјешно завршен Ex-Yu Rocks!

Дејан Вујанић
Успјешно завршен Ex-Yu Rocks!

"Ex-Yu Rocks!" фестивал успјешно је завршен јуче у раним јутарњим часовима у Крупи на Врбасу.

Током два фестивалска дана више хиљада посјетилаца уживало је у музици жанровски разноврсних бендова, који су свирали на три стејџа.

Посљедње вечери најбољи утисак оставио је сарајевски бенд "Лету штуке", који је квалитетном свирком одушевио посјетиоце фестивала. Послије њих наступио је култни бенд из Новог Сада "Обојени програм", сигурно највеће звијезде овогодишњег фестивала.

И организација и публика веома су задовољни овогодишњим фестивалом, с обзиром на то да је буџет био нешто мањи у односу на претходне године.

- Дали смо све од себе и заиста, све оно што се дешавало овдје у претходна два дана можда је и превазишло наша очекивања. На терену је било преко пет хиљада људи и камп је био пун. Aтмосфера је била одлична, осим инцидента у петак, који је бацио сјену на све добре ствари које су се догодиле на фестивалу - рекла је PR "Ex-Yu Rocks!" фестивала Нина Говедар.

Она је објаснила да је прво вече фестивала, током наступа бенда "Дубиоза колектив" неко из публике бацао на њих празне пластичне флаше, а потом и флаше напуњене камењем. Једна од њих је, према њеним ријечима, погодила и басисту, који је био лакше повријеђен. Бенд је наравно сишао са бине и нису се више враћали.

- Организација је наравно ужаснута тиме и нико од нас није очекивао да ће се нешто такво десити. Публика је такође била прилично негативно изненађена - истакла је Нина Говедар.

Организатори су се, додала је она, осјећали дужним да људима дају до знања да се ни у којем случају не слажу с тим што се десило и да су јако разочарани таквим људима који долазе на овакве фестивале.

- Због свега тога покренута је иницијатива са слоганом фестивала "Спусти камен! Ex-Yu но Rocks!", да бисмо показали свима како је то потез за осуду и велики број људи који су били на фестивалу су се одазвали акцији - нагласила је Нина Говедар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана