Ускоро спот за пјесму “Трилогија”

Александра Рајковић
Ускоро спот за пјесму “Трилогија”

Добој - Етно-група “Ива” из Добоја вриједно ради на снимању свог другог албума у Студију “Плус” у Србији, а нову пјесму “Зумба” чланови групе премијерно су извели прије неколико дана на “Дукат фесту” у Бањалуци.

- Снимамо спот за пјесму “Трилогија” са нашег првенца. Спот се снима у кооперацији Радио-телевизије Републике Српске и бањалучке Академије умјетности. Снимање спота је студентски рад Жарка Калабе са Студијског програма драмских умјетности, који се одлучио да за свој испит сними спот на пјесму етно-групе “Ива” - рекао је умјетнички руководилац етно-групе “Ива” Саша Павловић.

Он додаје да снимање траје већ два мјесеца и да би ускоро требало да буде завршено.

- Осим наше омиљене активности - концерата, може се видјети да “Ива” полако улази и организационе воде. У претходном периоду смо, поред концерата у земљи и иностранству, радили на промоцији свог првог албума - каже Павловић.

Осим тога, “Ива” ће сутра наступити на првом музичком фестивалу у Добоју под називом “Етно фјужн прело - Добој 2012”.

Ријеч је о пројекту Министарства просвјете и културе Републике Српске, а Павловић је предсједник Организационог одбора фестивала.

- Музички фестивал је требало да буде реализован у два дана. Међутим, финансијска ситуација нас је приморала да ове године фестивал сведемо на један дан. Било је планирано да четири ансамбла свирају и размијене своја искуства - истакао је Павловић.

Поред етно-групе “Ива” у реализацији фестивала “Етно фјужн прело” укључена је и Туристичка организација Добој и Центар за културу Добој.

Савремене форме

- Циљеви фестивала “Етно фјужн прело” су вишеструки и огледају се у очувању и промоцији традиционалне музике у савременим музичким формама и изразима, развијању поштовања културне разноликости, доприносу културним размјенама и развоју креативних потенцијала који одржавају јавни живот - каже Саша Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана