Ускоро нови CD групе Негатив

Глас Српске
Ускоро нови CD групе Негатив

За снимање новог CD-а допремљен је мобилни студио из Енглеске и снимање се врши уживо. На албуму ће се наћи 11 нових пјесама

Група "Негатив" је у студију и снима свој нови албум, који би требало да се појави средином прољећа. За снимање новог CD-а допремљен је мобилни студио из Енглеске и снимање се врши уживо. На албуму ће се наћи 11 нових пјесама. Поред напорног рада на новом албуму, чланови "Негатива", Ивана Петерс, Никола Радаковић - Џони, Милен Златановић Змолен и Милош Билановић Биџа, стигли су да одрже и концерт у Зворнику у оквиру прославе Нове године.

Први албум овог бенда "Негативе", појавио се у децембру 1999. године под етикетом издавачке куће "Aутоматик рекордс". Са првим синглом "Ја бих те сањала", састав скреће пажњу свих медија и шире публике на себе. Некадашња пјевачица једног од најпопуларнијих домаћих поп састава "Тап 011" почела је да пјева рок музику. Састав убрзо доказује да је крајње досљедан звуку који представља и у периоду од двије и по године свира преко 200 концерата широм бивше Југославије. Појављују се спотови за пјесме "Свет туге", "Време је", "Облаци" и "Ти ме не волиш". Са бунтовничким ставом, енергијом момака из састава и Иваниним гласом, "Негатив" постаје јако популаран како код млађе тако и код старије публике, тежећи да заузму мјесто једног од најбољих домаћих музичких састава.

Деветнаестог маја 2000. године "Негатив" је одржао први званични концерт пред београдском публиком у "Студентском културном центру" и он је привукао велику пажњу људи из свијета музике. Наиме, до тада је кружио мит да су албум одсвирали професионални музичари, а момци су ту само да се сликају. Као гости су се појавили чланови групе "357", а "Негатив" је заједно са Николом Хаџи-Николићем одсвирао пар пјесама заједно. Издато је ограничено издање ("Negative Box") које је покрило тај догађај и које је садржало аудио CD са мултимедијалним садржајем, VHS са снимком концерта, мајицу и аутограм карту. Издање је могло да се наручи само преко Интернета или телефоном директно од издавачке куће "Aутоматик рекордс".

Скупивши довољно нових пјесама, састав улази поново у студио, поново у сарадњи са продуцентом Мирком Вукомановићем. Љето 2002. године проводе снимајући албум "Ни овде ни тамо". Aлбум излази као издање ПГП РТС. Први сингл са албума "Без промене" најавио је мало тврђи звук и шокира људе Иваниним изгледом (кратка црвена коса). Овај нео панк изглед и садржај албума био је одраз времена у коме је настао. Иако много мрачнији од претходног, мада далеко енергичнији, овај албум сјајно пролази код мало алтернативније публике.

"Негатив" је побиједио на "Беовизији 2004" и заузео четврто мјесто на "Европесми-Еуропјесми 2004" са пјесмом "Збуњена".

Исте године излази трећи студијски албум "Танго" у издању "Сити рекордса".

На "Беовизији 2007" наступили су са пјесмом "Права ствар" (треће место), а на "Беовизији 2008" са пјесмом "С тобом бих остала" (12 мјесто у полуфиналу, награда за најбољу интерпретацију).

Ивана Петерс

Вокал "Негатива" Ивана Петерс завршила је средњу музичку школу, а са 15 година почиње да пјева у групи под називом "Who is the best", која се претежно бавила реп музиком и са којим је снимила два албума.

На "Београдском шлагеру 94" замијенила је Мадам Пијано, након чега је скренула пажњу на себе. Менаџер групе "Тап 011" Гане Пецикоза,  доводи је у ову групу гдје је заједно са Гоцом Тржан била женски вокал. Са групом "Тап 011" снимила је три албума и учествовала на бројним фестивалима.

Након одласка из групе промијенила је жанр поставши дио рок састава "Негатив", са којим је до сада снимила три албума.

Удата је за Aлександра Петерса, некадашњег члана групе "Саншајн" са којим има кћерку Сару.

Негатив - Свет туге /video/

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана