Ускоро излази двоструки DVD бенда The Who

Глас Српске
Ускоро излази двоструки DVD бенда The Who

Средином новембра на тржиште ће изаћи двоструки DVD бенда "The Who" са њиховим великим концертима из далеке прошлости, јавиле су агенције.

"The Who At Kalburn 1977" ће садржавати концерт из лондонског "Gaumont State Theatrea " из 1977. године на којем су Роџер Далтри, Пит Таузенд, Џон Енвисл и Кит Мун изводили највеће хитове групе, нешто ранији концерт из "London Coloseuma ", много бонус материјала, те по први пут у цијелости уживо одсвирану рок оперу "Tommy".

Преко педесет нумера једног од највећих рок бендова у историји ће свакако обрадовати многобројне обожаваоце ових великана.

Инач е, "The Who" су настали давне 1964. године, а највеће моменте у каријери остварили су крајем шездесетих и почетком седамдесетих година двадесетог вијека.

У два наврата су имали петогодишње прекиде рада, од 1983. до 1988. и од 1990. до 1995. године.

Те 1990. су се окупили само зато да би одржали концерт поводом уласка у фамозну "Кућу славних" која се налази у Кливленду.

Познати су по динамичним и необузданим концертима и по својој мисаоној и умјетничкој музици. Чланови групе такође су познати као пионири рока, популаришући, под вођством Пита Таузенда, који је своју гитаристичку технику моћних акорда демонстрирао у једној од најпознатијих рок опера, легендарној "Tommy". Њихови најранији "мод" албуми са кратким агресивним поп пјесмама, Таунсендове препознатљиве гитаристичке соло дионице, експлозивни бубњарски допринос Кита Муна, те стално враћање тематици младалачког бунтовништва и романтичарске несигурности, најзначајнији су допринос настанку панк рока и пауер попа, а групи су прибавили ласкаву титулу "кумова панка".

Група је у својим почецима била позната по својим аутодеструктивним наступима на којима су, како се концерт приближавао крају, уништавали своје инструменте. Тако је Таузентово разбијање гитаре о звучнике и о под бине постало једно од општих мјеста рокенрол иконографије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана