Умро Мајкл Џексон

Глас Српске
Умро Мајкл Џексон

Лос Анђелес - CNN је објавио да је у подне по пацифичком времену Џексон хитно превезен у болницу у Лос Aнђелесу, у Калифорнији, због "застоја срца". Лос Aнђелес тајмс је јавио да је поп звјезда Мајкл Џексон преминуо у 50. години живота. Испред болнице и Џексоновог дома се окупљају његови обожаваоци.

Лос Aнђелес тајмс је на својој интернет страници навео да су љекари у четвртак послије подне по локалном времену прогласили Џексона мртвим пошто је у болницу довежен у дубокој коми. Раније у току дана болничка служба је Џексона нашла у његовом дому у бесвјесном стању, претходно је јавио Lat.

Неки амерички медији навели су да је пjевач доживiо срчани удар.

Лос Aнђелес тајмс је пренiо да су болничари извели реанимацију на лицу мjеста пошто Џексон није дисао, прijе него што су га пребацили у болницу у Лос Aнђелесу, јавио је Ројтерс.

Портпарол славног пjевача није доступан за коментар.

Џексон је требало да 13. јула у Лондону почне серију повратничких концерата, који би трајали до марта 2010.

Протеклих година било је одређених страховања у вези Џексоновог здравља, али промотери концерата у Лондону саопштили су у марту да је пjевач "прошао" детаљан физички преглед који је трајао четири и по сата.

Џексон је од 2005. живио повучено од јавности, након што је ослобођен оптужби за сексуално злостављање деце.

Легенда и за вријеме живота

Унаточ тамним мрљама на његовој каријери, Majкл Џексон је несумњиво највећи музички гениј 20. вијека. Својим јединственим стилом заувијек је измијенио и задужио поп музику и поп културу, наметнуо је потпуно нове сценске и вокалне стандарде те стекао милионе сљедбеника.

Каријеру је почео још као дијете у групи Џексон 5, након чега је снимио дванаест студијских албума и ушао у легенду. Његов "Thriler" из 1982. године и даље је најпродаванији албум у историји, а сам Majkл спада у најпродаваније извоđаче 20. вијека. Иако је крајем деведесетих најавио како размишља о повлачењу са сцене, медијски, а наводно и психички, највише је страдао за вријеме суђења 2004. године, кад се бранио од оптужби за педофилију.

Медији и један дио јавности на нож су га узели након што је промијенио боју коже. Никад није признао ниједну пластичну операцију, иако их је наводно имао око 40. Унаточ бројним контроверзијама, био је и остао један од најпосебнијих и најталентованијих извођача на свијету.

Visit msnbc.com for Breaking News, World News, and News about the Economy

 

 Michael Jackson - Thriler /full version video/

Michael Jackson - Moon walker /video/



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана