Умро Дино Дворник

Глас Српске
Умро Дино Дворник

Познатом хрватском пјевачу је наводно позлило у недјељу око 4 сата ујутро, али је одбио је потражити помоћ љекара. Полиција у његовом стану у Загребу обавила увиђај, а узрок смрти знаће се након обдукције, преносе хрватски медији.

Дино Дворник, легендарни сплитски пјевач и аутор, којега многи са Рамбом Амадеусом сматрају очевима југосовенског функа, умро је у недјељу око 11 сати у свом стану у Загребу, само осамнаест дана након што је прославио 44. роđендан.

Према писању неких медија Дини је око 4 сата ујутро позлило, након што је попио таблету за смирење.

У стану Дворникових обављен је полицијски увиђај, а испред зграде су скупили бројни пријатељи и колеге који су у невјерици примили вијест о нјеговој изненадној смрти.

Медијима је од породице први изјаву дао само његов брат Деан, очајан што су породицу, након смрти оца Бориса прије шест мјесеци, у тако кратком року задесиле двије велике трагедије.

"Не знан шта вам у овом тренутку могу рећ, бојин се матер и видит кад стигнем дома у Сплит, не знам како ће она све ово преживит", изјавио је Деан за Јутарнји лист.

Дино је као дијете поред оца, легендарног глумца Бориса Дворника, глумио у серији Наше мало мисто те је са 17 година заједно с братом Деаном основао групу Кинески зид и снимио први функy плочу хрватске и тадашње југословенске дискографије.

На великој сцени се први пута појавио 1988. године на Загребфесту с пјесмом Теби припадам, те је освојио награду за најбољег дебитанта.

Био је и побједник Сплитског фестивала 1995. године с великим хитом Ништа контра Сплита.

Касније је, као прославјени аутор, освајао и четири Порина, први пута 1996. године за пјесму Aфрика.

Посљеднјих је година остварио и улогу у награђиваном филму Та дивна сплитска ноћ, а публици се заједно са супругом Данијелом и ћерком Елом представио у реалитyју Дворникови.

**************

Напет због изласка новог албума, првог након шест година, Дино је посљедњих дана у шали знао рећи како би било боље да умре, па да му се CD боље продаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана