Умjетничка фузија музике и AI: Констракта приредила спектакл у Сава центру

Танјуг
Умjетничка фузија музике и AI: Констракта приредила спектакл у Сава центру

БЕОГРАД - Поп пјевачица Констракта и састав „Земља грува“ синоћ су одржали свој први велики самостални београдски концерт у Сава центру, који се одиграо као мултимедијални догађај, зачињен вјештачком интелигенцијом.

Двоипочасовни наступ у Плавој дворани недавно отвореног, реновираног Сава центра почео је духовито пригодном новом пјесмом "Констракта у Сава центру".

-Нисам спремила говор. Једино што имам да кажем највише и најлепше хвала што сте дошли - поручила је по изласку на позорницу бурно поздрављена пјевачица, чије је право име Ана Ђурић.

Најављена тема концерта била је "Обична жена у необична времена“, а Констракта је навела да сарађује "са вјештачком интелигенцијом између пјесама", пошто су ишли духовити сонгови са тематиком наступа у Сава центру, праћени видео или текстуалним порукама на великом екрану иза позорнице.

Констракта је извела хит "Неам шамана", у једном тренутку је подијелила позорницу са класичарским пијанистичким ЛП дуом, који чине Соња Лончар и Андрија Павловић, док су у блоку који отворила "Ево, обећавам" запјевали и хорови Прве гимназије и "Сви у глас", уз „Земљи грува“ придодате дуваче.

У скоро испуњеном Сава центру, Констракту су посјетиоци бурно поздрављали између сваке пјесме, добар дио је успјела да подигне из сједишта и расплеше, а посебно грлено се пјевала "Нисам знала да сам ово хтела".

Након пар пјесама, попут "Мени треба" које је „одгрувала „сама „Земља грува“, у завршницу концерта се ушло са "Забавом" и промијењеном гардеробом Констракте, која је умјесто дотадашњих црних панталона и кошуље са широким, криластим рукавима, обукла бијелу хаљину.

Евровизијски хит "In corpore sano " Констракта је отпјевала са двораном, уз чак двије њене двојнице које су на позорници упоредно прале руке у лавору, а одговарајуће је услиједио њен овогодишњи покушај да поново оде на "Пјесму Евровизије" - "Ново, боље“. Концерт је завршио уз махање заставама, Констрактом у црвеном и плесним перформансом Денс фекторија са столом за састанке, што је награђено дуготрајним аплаузима и овацијама.

-Ово је крај концерта -кратко је поручила Констракта, да би се потом загрљена поклонила са „Земљом грува“. Пјевачица се на одушевљење присутних вратила на бис за још двије пјесме, али и да би поделила поклоне за неколико насумично изабраних посјетилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана