У Сплиту меч високог ризика

Милан Зубовић
У Сплиту меч високог ризика

БAЊA ЛУКA - Што се тиче четвртфиналног меча Дејвис купа између Хрватске и Србије, који ће се највероватније играти у Сплиту, мислим да ће бити меч високог ризика и да ће Тениски савез Хрватске, заједно са Међународном тениском федерацијом (ITF), морати доста да поради на безбедности и свему онога што иде уз тај меч - изјавио је јуче селектор Србије Богдан Обрадовић приликом посјете Тениском клубу Борац у Бањој Луци.

Он је изразио наду да се публика показати у правом свјетлу и да ће спортски навијати за своју екипу.

- Очекујемо да се публика покаже као права публика и да ће доћи да на спортски начин навијају за своју репрезентацију. Када се говори да ће бити паклена атмосфера, ја то гледам у једном позитивном правцу, где они желе на прави навијачки начин да бодре своју селекцију, а све "остале приче" мислим да треба да се оставе са стране. Требамо да се бавимо спортом и покажемо да су Србија и Хрватска земље које галопирајућим корацима иду ка Европи - додао је Обрадовић.

Посљедњих дана доста се спекулише са повратком Ивана Љубичића у репрезентацију Хрватске, иако се повукао из селекције и најавио да више неће играти.

- Што се тиче Љубичића, он је неколико пута рекао да неће играти Дејвис куп за своју репрезентацију, али сви знамо да та одлука може да се промени. Оно што ја заиста верујем је да се Љубичић неће појавити - истакао је Обрадовић.

Истом приликом Обрадовић се осврнуо на услове рада у Тениском клубу Борац.

- Заиста сам одушевљен амбијентом и људима јер сам први пут овде. Очекујем да се ова сарадња настави даље и морамо да се повежемо више. Сигуран сам да имамо много навијача широм Републике Српске и то нам даје посебну снагу и мотив да направимо још веће резултате. Надам се да ћу следећих годинама овде, заједно са Бојаном Вујићем, помагати деци саветима и тренинзима, да покушамо и овде у Бањој Луци да направимо један систем и резултате какве правимо у Београду - закључио је Обрадовић и захвалио министру за породицу, омладину и спорт Српске Проки Драгосављевићу на пријему. 

Вујић

- Велико ми је задовољство што можемо да угостимо селектора Србије, који по мом мишљењу води најбољу репрезентацију на свијету. Надамо се да ће успјети да побиједи Хрватску и уђе у полуфинале. Новак је други на свијету, а Зимоњић први играч у дублу и сигуран сам да имају квалитет да иду до краја. Мислим да је то важно за наше клинце у Републици Српској који прате сваки корак најбољих играча Србије - рекао је Вујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана