У понедјељак концерт Бањалучке филхармоније

Агенције
У понедјељак концерт Бањалучке филхармоније

Бањалука - Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније одржаће новогодишњи концерт у понедјељак, 14. јануара, у Концертној дворани Културног центра Бански двор, преносе агенције.

Уз диригента Бањалучке филхармоније Ванесе Кременовић, диригентска палица на новогодишњем концерту биће и у рукама Микице Јевтић из Симфонијског оркестра Српског народног позоришта из Новог Сада.

Солиста новогодишњег концерта је Александар - Саша Петровић, тенор Опере Српског народног позоришта из Новог Сада који својом богатом каријером, али и успјешним разноврсним жанровским репертоаром, промовише солистичку и оперску умјетност на Балкану, али и у свијету, саопштено је из Културног центра Бански двор.

Концерт ће наступом увеличати Марија Шестић и Маја Манојловић-Добријевић, те Српско пјевачко друштво “Јединство” и друштво “Веселин Маслеша”.

Реализацију новогодишњег концерта подржали су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Влада, кабинет предсједника Републике и град Бањалука.

Први концерт Бањалучке филхармоније одржан је у мају 2010. године, а оркестар је од тада остварио значајне наступе у земљи, али и иностранству.

Најављено је да ће новогодишњем концерту, који ће почети у 12 часова, присуствовати и предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана