У оквиру Џез фестивала у Бањој Луци - Талија побрала аплаузе

Глас Српске
У оквиру Џез фестивала у Бањој Луци - Талија побрала аплаузе

БAЊA ЛУКA - У оквиру програма Бањалука yез фестивала "Jazzlook", у сриједу увече у "Дому омладине" наступила је израелска соло пјевачица Талија са својим етно ансамблом.

Концерт је почео око 20 часова и 30 минута, како је и најављено. Талија је све вријеме концерта, као и сваки врхунски yез музичар, имала сјајну интеракцију са публиком не скидајући осмијех с лица. Њена ромска музика упакована у џез партитуре, и те како је годила ушима свих присутних, који су је послије сваке изведене композиције награђивали несебичним аплаузима.

Послије концерта "Jazzlook" је пресељен у клуб "Делта", гдје су се на yем сешну својим "yезирањем" одушевили Васил Хаџиманов и зрењанински бенд "Мемлах" наставило до један сат послије поноћи.

"Jazzlook " ће и данас бити богат садржајем, па ће тако у 13 часова у "Дому омладине", басиста "Васил Хаџиманов Банда", и један од најбољих европских џез инструменталиста, Влада Самарџић, одржати радионицу едукационог карактера. Ипак, глави догађај дана ће бити наступ хрватске џез пјевачице Маје Савић, која ће у стандардном термину од 20 часова и 30 минута одржати концерт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана