У 23 плесне тачке показали љепоту покрета

Срна
У 23 плесне тачке показали љепоту покрета

Бањалука - Плесни студио "Сити џез" из Бањалуке окупио је синоћ 100 играча из Словеније, Хрватске, Србије и БиХ који су у 23 плесне тачке показали љепоту покрета различитих плесних категорија.

Умјетнички руководилац плесног студија "Сити џез" из Бањалуке Тања Дукић Чичић рекла је да је више него задовољна програмом вечерашњег Фестивала, који садржи за сваког по нешто.

"Сви учесници су расположени за плес, у прекрасним костимима, који ће посебно бити интересантни публици", рекла је Чичићева новинарима прије почетка Фестивала.

Она је навела да ће на Фестивалу, осим плесача из плесног клуба који је домаћин, учествовати и чланови плесних студија "Про денс" из Словеније, "Денс компани енд Ем" из Хрватске, "Професионал" из Србије, "Вирус" из Бихаћа и "Гема" из Бањалуке.

Овогодишњи Фестивал плеса представља другу фазу пројекта "Сити џез - 15 година са вама", којим се обиљежава 15 година постојања и рада плесног студија.

"Публика ће имати прилику да види и неке филмске пројекције, које смо припремили како бисмо се подсјетили претходних година рада", рекла је Чичићева.

Она је истакла да је циљ Фестивала да то учесницима буде прилика да изведу плесне тачке које нису такмичарског типа, тако да су ослобођени стреса и напетости.

"Када радимо тачке за такмичење, морамо пратити пропозиције, те да у кратком времену изведемо велики број елемената", рекла је Чичићева.

Према њеним ријечима, у току вечери Фестивала, публици ће бити приказани елементи савременог плеса, џеза, хип-хопа, те стрит денса.

"Заступљене су све категорије, од солиста, па до формацијских група од 30 играча, а трудили смо се да све врсте плеса приближимо публици", навела је Чичићева.

Суоснивач и кореограф у плесној компанији "Денс енд Ем" Андреа Соломон рекла је да је већ гостовала у Бањалуци, те да јој је увијек било лијепо.

"Радимо савремени и модерни балет, али нам се стил плеса заснива на пуно разноврсне плесне технике", рекла је Соломонова.

Генерални покровитељ ове међународне манифестације је Хипо Алпе-Адриа банка Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана