Трубачи свирају пјесму Мајкла Џексона

Александар Маџар
Трубачи свирају пјесму Мајкла Џексона

Филм "Споменик Мајклу Џексон" неће бити прича о Мајклу Џексону, већ о нама, о потрази за новим херојима и новим идентитетом, о потрази за спасом и надом.

Рекао је ово о свом новом филму, чије снимање почиње 3. октобра, редитељ Дарко Лунгулов и нагласио да жели да направи филм који говори о озбиљним темама, али на комичан начин.

Сматра да ће му овакав приступ дозволити да болне теме дотакне на комичан, али веома емотиван начин.

- Радујем се што после четири године припрема и интензивног рада на сценарију почињемо снимање филма - каже Дарко Лунгулов и додаје да је кастинг скоро завршен и да је пресрећан што ће радити са сјајним глумцима као што су Борис Миливојевић, Наташа Тапушковић, Драган Бјелогрлић, Емир  Хаџихафизбеговић, Тони Михајловски, Бранислав Трифуновић и Мирјана Карановић.

Како каже Лунгулов, главно мјесто дешавања нашли су у Лозовику код Велике Плане, који као да је прављен управо по његовом сценарију.

- Захвални смо општини Велика Плана и месној заједници Лозовик и свим њеним становницима који су нам великодушно ставили своје место на располагање и посветили време како би нам помогли у реализацији филма - истакао је Лунгулов.

У овој црнохуморној комедији Борис Миливојевић ће играти Марка, који, да би спасао умирућу варошицу у којој живи и да би спријечио љубав свог живота да оде, подиже споменик краљу попа. У овој намјери подржава га Драган Бјелогрлић у улози војног пилота.

"Споменик Мајклу Џексону" до сада су подржали сви домаћи фондови, а сценарио је добио прву награду за сценарио на фестивалу "Браћа Манаки" у Битољу. 

- Снимање ће трајати шест седмица. Филм је копродукција "Папа филмса" из Србије, "Медиен Пенросе" из Њемачке и "Dream Factory " из Македоније - прича Лунгулов.

За потребе филма пјесма "Smooth criminal" Мајкла Џексона биће изведена у аранжману трубачког оркестра.

Прича прати идеју главног лика Марка о изградњи споменика која привлачи присталице, али и непријатеље. Очајан, али одлучан да успије, Марко фалсификује писмо краља попа и тако успијева да убиједи градоначелника и све остале да Мајкл Џексон долази у њихову варошицу на откривање споменика.

Варошица наједном оживи, људи постају пуни елана и наде, а Марко успијева да придобије своју љубав да остане. Током откривања споменика, изненада стиже вијест о смрти правог Мајкла Џексона. Цијели лудачки слијед догађаја доводи до испуњења Марковог сна, али на ироничан и неочекиван начин.

Признања

Дарко Лунгулов је рођен у Београду, а филмске студије је завршио на Сити колеџу у Њујорку. Радио је као редитељ и продуцент документарних филмова у продукцијској кући "Spiral Pictures/Ross Institute". Његов филм "Бекство" освојио је награду публике на "Hamptons International Film Festivalу" 2004, а приказан је и на бројним фестивалима. Лунгулов је добитник награде "Балкан Фунд" на 47. међународном филмском фестивалу у Солуну за сценарио "Тамо и овде".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана