“Трилогија” и Ива у Добоју

Aлександра Маџар
“Трилогија” и Ива у Добоју

Добој - Компакт диск Етно-групе “Ива” под називом “Трава ива од мртва прави жива”, као и спот за пјесму “Трилогија” биће премијерно представљени у четвртак у 18.30 часова у Добоју.

- Ово је прва промоција компакт диска у Републици Српској. Чекали смо да завршимо многе правне ствари, док нисмо дошли до момента да се направи промоција - рекао је умјетнички руководилац Етно-групе “Ива” Саша Павловић.

Додао је да су се одлучили да премијера буде у Добоју, иако су првобитно размишљали да то буде Бањалука.

- Било би лијепо да и у будућности музички ансамбли из Требиња, Прњавора и других градова представљају своје стваралаштво у граду из којег долазе - рекао је Павловић и додао да општине треба више да подржавају умјетнике.

Етно-група “Ива” првенствено се бави очувањем традиционалних вриједности.

- С обзиром на то да данас има више од 30 српских етно-група, себи сам дао слободу у креативном и стваралачком смислу да “Ива” све више одлази у “етно-фјужн стил”, који у себи укључује џез, рок и етно, који представља трилогију - истакао је Павловић.

Сви који буду присуствовали промоцији у Добоју имаће прилику да чују нову композицију “Иве”, која ће за јавност бити изведена 9. јануара.

У оквиру промоције у Добоју биће приказан и спот за пјесму “Трилогија”, који је рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске и Aкадемије умјетности у Бањалуци.

- Спот за пјесму “Трилогија” је студентски рад у режији Жарка Калабе, за који је добио највишу оцјену. Спот ће премијерно бити приказан 28. децембра у 20 часова и 10 минута на Радио-телевизији Републике Српске - најавио је Павловић.

Како је рекао, постоје спотови који промовишу чланове ансамбла и они који преносе много дубљу поруку гледаоцима, а спот за пјесму “Трилогија описао је као умјетничко дјело које шаље поруку да се традиција мора чувати.

Прича о љубави

- Спот за пјесму “Трилогија” сниман је више од шест мјесеци на једанаест локација. Овај спот је фузија два времена који показује љубав каква је била некада и оно у шта се претворила у нашем времену. У споту се јасно види и збуњеност људи у савременом свијету. Спот поручује да мушкарци треба да очувају традицију храбрости у мушко-женским односима - рекао Саша Павловић.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана