Три деценије Рибље чорбе

Дејан Вујанић
Три деценије Рибље чорбе

У својој 30. години постојања група "Рибља чорба" ради пуном паром на промоцији свог новог албума "Минут са њом" и са великим успехом наставља своју турнеју.

Ово је за "Глас Српске" рекао менаyер култног српског бенда Гане Пецикоза.

- Пошто је сезона мото-скупова и летњих концерата, група је само у последњем периоду одржала концерте у Ваљеву, Бајиној Башти, Оyацима, Скопљу, Охриду, Битољу - казао је Пецикоза. Према његовим ријечима, "Рибља чорба" је у четвртак одржала концерт у Мојковцу поводом отварања спортске дворане и јуче (петак) у Пљевљима.
- Све је то само припремна фаза за велики концерт поводом 30 година успешног рада, који ће се одржати 31. октобра 2009. године у Београдској арени. То ће бити њихов други наступ у Aрени која иначе прима 20 хиљада гледалаца. Рекорд Aрене држи управо "Рибља чорба" са својим концертом из 2007. године, и то је једина рок група која ће по други пут свирати у Aрени - истакао је Пецикоза.
Велики концерт у Aрени, додао је он, замишљен је као једна ретроспектива највећих хитова Боре и "Рибље чорбе".

- На концерту ће се појавити сви поштоваоци рада "Рибље чорбе" из разних бранши - певачи, музичари, спортисти, глумци - и сви они ће изводити поједине песме овог бенда. Такође се спрема изненађење за све фанове "Рибље чорбе", како на самом улазу, тако и у изради велике сценографије - нагласио је Пецикоза.
Послије концерта у Београду, турнеја ће бити настављена по свим великим градовима Србије, Републике Српске, Словеније, Црне Горе и Македоније.

На поштанској марки

Бора Ђорђевић је дочекао да се његов бенд нађе на поштанској марки, која ће се од понедјељка продавати у поштама Словеније. Словенци су почаст српском бенду указали пред њихов велики концерт у Љубљани.

- Идеја је потекла од организатора нашег концерта у Љубљани, који ћемо имати у септембру. Прво су хтели да изађе марка као сувенир, али на крају је ипак штампана права правцата легална поштанска марка, која има номиналну вредност и ознаку слово A - казао је Бора Чорба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана