Тибор Карамехмедовић, пјевач бенда “Силенте”, за “Глас Српске”: Мало тога човјек може да направи сам, а да буде лијепо

Бранислав Предојевић
Тибор Карамехмедовић, пјевач бенда “Силенте”, за “Глас Српске”: Мало тога човјек може да направи сам, а да буде лијепо

Код наших пјесама већином настаје прво текст па музика иако смо пробали све и свашта. И још има тога што ваља пробати. Писање те опсједне и посједне.

Казао је ово у разговору за “Глас Српске” Тибор Карамехмедовић, вокал и гитариста бенда “Силенте”, говорећи о процесу настанка њихове музике, те о раду са продуцентом Никшом Братошем на новом албуму.

- Никши донесемо апсолутно све готово, аранжирано, увјежбано па с њим током снимања расправљамо идеје ако се нешто створи. Јако мало тога остаје за смислити у студију јер би супротно било скупо - додаје он.

ГЛАС: Нови сингл “Иди” доноси занимљив стил у односу на остатак опуса групе, један минималистички постављен звук и стихове који дају читаву филмску мелодраму пред слушаоца.

КАРАМЕХМЕДОВИЋ: Трудимо се да радимо другачије сваки албум, да не досадимо публици, а ни сами себи.

ГЛАС: Живимо ли стварно у времену у којем је искрена љубав постала проклетство?

КАРАМЕХМЕДОВИЋ: Некад смо љути на себе или друге па блиске људе тјерамо од себе чудећи се кад оду. Ипак љубави ту има. Ето, то некако звучи као проклетство.

ГЛАС: Да ли је нови сингл дефинитивна најава четвртог албума бенда и шта можемо очекивати од њега и када? С ким сте радили и да ли он доноси нешто ново у односу на претходна три албума?

КАРАМЕХМЕДОВИЋ: Надамо се да ћемо до концерата у Новом Саду или Београду цијели албум избацити, да публика види што се ту догађа. Албум је мега, никада овакав нисте чули. Све пишемо и сређујемо сами, а продуцент је на овом албуму био Никша Братош. Да, тај.

ГЛАС: Критика и струка и даље имају проблем класификовања вашег рада, час сте рок, час сте поп, иако ми се чини да ви немате проблем с тим?

КАРАМЕХМЕДОВИЋ: Немамо времена за то, живот је један, живи га Фикрета.

ГЛАС: Братски бендови попут “The Kinks” и “Oasis”, познати су по бурним односима и великој креативности. Колико је тешко помирити професионално и породично у музици?

КАРАМЕХМЕДОВИЋ: Тешко је, али мало тога човјек може направити сам, а да буде лијепо.

ГЛАС: Мало је чудна путања групе, два албума, огроман успјех, разлаз, повратак, па корона и изолација. Како сте проживјели присилну одвојеност од концерата и публике? Инспиративан  или тежак период?

КАРАМЕХМЕДОВИЋ: Тежак, нема ништа инспиративно у депресијама и беспарици.

ГЛАС: Један од хитова године у региону “Пољуби ме за крај”, остао је без “Порина” за пјесму године? Да ли сте разочарани или сте спортски поднијели пораз, с обзиром на то да је конкуренција заиста била жестока?

КАРАМЕХМЕДОВИЋ: Који пораз? То су све прилике да те људи чују и заинтересују се за твоју музику, ништа више.

ГЛАС: Свирате на “Нектар ОК фесту” врло специфичној локацији  и догађају који је претходних година изградио импресивну репутацију код љубитеља музике у региону и шире. Каква су очекивања од те свирке?

КАРАМЕХМЕДОВИЋ: Велика, супер звучи и изгледа. Надамо се да ће бити супер и за све људе који дођу слушати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана