Therapy најавили рок шоу на Нектар демофесту

Александра Рајковић
Therapy најавили рок шоу на Нектар демофесту

Познати бендови "Asian Dub Foundation ", "Nouvelle Vague", "Косхен" и "Therapy" потврдили су свој долазак на "Нектар демофест", који ће бити одржан од 23. до 26. јула на тврђави Кастел у Бањој Луци.

Портпарол фестивала Бранкица Стојановић каже да је рајдер листа познатих музичара завршена и да поред дисквалификација два бенда из такмичарског дијела програма све припреме иду по плану. Ријеч је о бендовима "Tea Break" из Београда и "Dosh Dee" из Загреба. Београдски бенд је дисквалификован због чињенице да имају више албумских издања, који су јавно промовисани, због чега се њихов рад не може окарактерисати као дјеловање демо бенда. Организатор фестивала одлучио је да помогне овом бенду у објављивању албума од стране званичних дискографских кућа на нашем простору. Група из Загреба дисквалификована јер је прије неколико дана започела преговоре са једном издавачком кућом из Хрватске у вези са издавањем њиховог албума првенца (тиме бенд престаје да испуњава услове конкурса).

Чланови бенда  "Therapy" обећали су добру забаву свима који се 24. јула нађу на тврђави Кастел.

- Сви смо стварно узбуђени што долазимо у БиХ и радујемо се што ћемо упознати и вашу публику и заједно направити врхунски рок шоу - поручили су из овог бенда.

Што се тиче демо бендова, њих шест пласираће се у финале.
Награде овогодишњег "Нектар демофеста" су продукција албума са пјесмама које бенд припреми до 1. децембра, издавање албума за територију Словеније, Хрватске, БиХ, Србије, Црне Горе и Македоније и видео спот за пјесму по избору бенда.
Ту је бинска опрема и инструменти у вриједности до 15.000 марака и бинска опрема и инструменти у вриједности до 10. 000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана