The Chemical Brothers тресу Петроварадин

Никола Лугић
The Chemical Brothers тресу Петроварадин

На магичној Петроварадинској тврђави у Новом Саду за два мјесеца почиње најпопуларнији музички фестивал у Европи - "Exit 2010". Петроварадинску тврђаву и ове године од 8. до 11. јула посјетиће многи познати свјетски и домаћи извођачи.

Срце фестивала, као и увијек, чиниће "Main Stage", највећа фестивалска бина, капацитета 35 хиљада људи, преко које ће новосадску тврђаву протрести "The Chemical Brothers", "Faith No More", "Mika", "Плацебо", Misi Eliot, " The Horrors"...

Међу највећим овогодишњим звијездама "Exitа 2010" су пионири биг бит звука Тоm Roulans и Ed Simons, познатији као "The Chemical Brothers". Двојац, који од самог почетка преферира наступе уживо, коначно, на радост многобројних фанова, долази на овогодишњи "Exit". "Браћа хемичари" увијек имају оригиналне наступе и сваки пут изненаде публику, а овај пут обећали су да ће припремити нешто специјално, до сада невиђено, и позвали публику да се припреми за најбољи наступ до сада.

Њихови наступи по правилу су попраћени приказивањем психоделичних мотива на великим екранима, употпуњених јаким строб свјетлима и ласерима који круже по одушевљеној гомили. Тешко је и замислити шта је то толико специјално што ће из рукава извући за новосадски фестивал.

Aмерички култни бенд "Faith No More", који важи за један од најтраженијих бендова на овим просторима, такође ће наступити на Петроварадинској тврђави. Бенд, који се увијек издвајао својим јединственим звјерским карактером, а чија је музика дјеловала као шизофрени склоп чланова бенда и различитих музичких жанрова, напокон ће својим наступом на новосадском опен аир фестивалу увеселити огромну базу фанова.

Организатори "Exit 2010" потрудили су се да изненаде публику, па ће наступити и позната америчка хип хоперка Misi Eliot, жена која је хитовима "The Rain", "Get Up Freak On", "Work It" и многим другим доказала да може на двобој да изазове мушки хип-хоп свијет и да изађе као побједник. Било је крајње вријеме да се "краљица хип хопа" придружи великим именима који су прије ње освојили "Main Stage".

Добитници MTV-јеве награде "Best Aleternative", група "Placebo", зачиниће сировим гитарским рифовима музички спектакл на Петроварадину. Сви који не желе да пропусте прилику да на дјелу виде комбинацију гламура, стила, андрогености и јединствен ливе наступ треба да се у петак, 9. јула, нађу у срцу "Exitа" и заједно са још 35.000 људи послушају овај алтернативни бенд из Лондона.

Карте за "Exit 2010"

Сви који ове године желе да посјете "Exit 2010" већ сада могу да купе карте у Бањој Луци по промотивним цијенама.

Четвородневна карта по промо цијени кошта 118 марака, послије чега ће цијена улазнице износити 236 марака.

- Љубитељима доброг звука нудимо и "Exitоve" пакете "Пити или бити" по цијени од 168 марака, који укључују улазницу, превоз и боравак у кампу. Карте се могу купити у Дому омладине, у улици Ђуре Даничића 1 - рекла је регионални портпарол " Exit" фестивала Милица Стојаковић.

Line Up

Част да отворе фестивал и наступе прве вечери припала је бендовима: "Mika", "LCD Coundsystem", "DJ Shadow ", "Suicidal tendencies", "Bad Brains"... Сљедећег дана атмосфера се подиже уз "Placebo", "The Horrors", "Behemoth", "Обојени Програм"... Субота достиже врхунац усијања: Misi Eliot, David Guetta, "The Exploited", "Lollobrigidia", а коначну експлозију изазваће посљедњи фестивалски дан, на којем ће публику и цијели Нови Сад протрести "Faith No More", "The Chemical Brothers", "Pendulum", "Бонапарте", "Ритам нереда" и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана