Терзић остаје у притвору

Звездан Терзиц
Терзић остаје у притвору

БЕОГРAД - Виши суд у Београду продужио је притвор за два мјесеца бившем предсједнику Фудбалског савеза Србије и некадашњем директору ОФК Београд Звездану Терзићу, саопштено је из тог суда.

Терзићу је притвор продужен због опасности од бјекства и због посебних околности приликом извршења кривичног дјела и висине запријећене казне за то дјело, која је већа од десет година затвора, образложило је кривично ванпретресно вијеће у одлуци коју је донијело послије разматрања разлога за притвор по службеној дужности. Одбрана бившег предсједника ФСС поднијела је Вишем суду у Београду приједлог да се Терзићу укине притвор уз јемство од 200.000 евра. Међутим, јемство може да се понуди као гаранција за пуштање на слободу окривљеног једино када је разлог за одређивање притвора опасност од бјекства, али како је суд додао нови разлог за продужавање притвора, приједлог за јемство губи смисао.

Терзић се послије више од двије и по године бјекства 11. новембра предао правосудним органима Србије. Суђење бившем предсједнику ФСС и његовим сарадницима због сумње да су незаконито присвојили око четири милиона евра од трансфера фудбалера ОФК Београд у иностране клубове, заказано је за 17. јануар сљедеће године. Они се терете за кривично дјело злоупотребе службеног положаја за које је запријећена казна од двије године до 12 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана