Tatoo - У плану промоција и нове пјесме

Марија Карајлић
Tatoo - У плану промоција и нове пјесме

Нови албум "Дигитални снови" за сада промовишемо углавном на концертима, док се спот емитује спорадично, али помаже да људи буду свјесни нашег постојања. Тек слиједе праве промотивне активности као што су наступи у познатим емисијама, као и учешће на топ-листама.

Рекао је то "Гласу Српске" фронтмен приједорске групе "Tatoo" Далибор Поповић Микша, поводом издавања другог албума бенда. Према његовим ријечима, за сада су у плану промотивне активности и рад на новим пјесмама.

- Желимо што више концерата јер је то сјајан начин да се презентујемо. Мада, у читавој тој причи око промоције и интернет има велику улогу - рекао је Микша.

Нагласио је да су у плану и видео-спотови за неке од пјесама које се налазе на албуму.

- Већ се монтира спот за пјесму "Имаш ме". То је мени лично веома драга ствар, одликује се лежерношћу и позитивном атмосфером, па ће самим тим и спот пратити такво расположење - открио је Поповић. Додао је да су на концертима наишли на добар пријем публике, као и да је примјетно да је рокенрол сцена осиромашила.

- На ауторском плану влада криза, ријетки бендови уопште снимају, а то што се сними често је испразно и неискрено, тако да су људи жељни албума. Овај албум је на неки начин освјежење када је рокерски жанр у питању - истакао је Микша.

Када су у питању старе ствари, додао је он, постоје нумере које и данас пјевају и без којих концерт не могу да замисле.

- Издвојићу нумеру "Поведи ме са собом", јер она, иако је стара 15 година, за разлику од других старијих пјесама стилски увијек може проћи и стајати "раме уз раме" са пјесмама са новог албума. Мислим да је и даље најпознатија наша пјесма, управо због искрености и једноставности - рекао је Поповић.

Истакао је да су настали као "tribute to EKV" прије 15 година, као и да је утицај Милана Младеновића имао значајан траг на њихов рад.

- Иако смо касније отишли неким фанк стазама, никада се у потпуности нисмо одвојили од те атмосфере, односно уопште, од утицаја атмосфере осамдесетих, јер то је сјајна подлога за млади бенд - каже Поповић.

Напомиње да је бенд требало много времена, рада и емоција да уложи како би се неке ствари вратиле.

- Нама је требало барем десет година да се уобличимо у нешто лично и нама својствено. Имамо необичну комбинацију стилова, старинског звука са модерним. Откако смо основани, бомбардовани смо снажним утицајем рока, фанка, као и експанзијом електронике. Мислим да је била исправна одлука бити отворен према свим тим промјенама - рекао је Поповић.

Фестивали

Поповић каже да су неке од најбољих наступа имали на манифестацијама у Зајечару, као и "Гитаријади РС".

- Од скоријих, "Beer fest" у Београду био је најзначајнији. Драго нам је кад имамо прилику да наступимо на фестивалима и надамо им се и ове године. Волимо велики стејџ - каже Поповић.

Релација Београд - Приједор

- Због обавеза смо и чланови бенда и ја често на релацији Београд - Приједор. У престоници Србије смо снимали албум и ту се налазе неки људи који нам помажу да заузмемо позицију која нам припада - рекао је Микша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана