Талас енергије на бањолучком концерту Мајки

Aлександра Рајковић
Талас енергије на бањолучком концерту Мајки

Рок група "Мајке", која је одржала концерт у недјељу увече у "Хард рок кафеу" у Бањој Луци, омогућила је љубитељима доброг звука да уживају у два сата одличне свирке.

"Хард рок кафе" био је препун, а добра атмосфера и талас енергије "понио" је искрене поштоваоце рок музике који су уживали на концерту "Мајки" са Гораном Баретом на челу.

Концерт "Мајки" је одржан у оквиру Мјесеца музике "Heineken Music Stage" Бања Лука 2009, у организацији агенције "Фронт стејџ".  Ова винковачка група представила је свој "Unplutted" албум, који је освојио награду "Порин" за најбољи рок албум и најбољу вокалну интерпретацију. Aлбум је послије појављивања означен као "више него одлична увертира у будућа студијска остварења овог култног рок бенда". "Мајке", које су основане 1988, "трајале" су до 2000. године. Поново су се окупили 2008. године и тада издају двоструки, повратнички лајв албум "Unplutted".

Главни узор "Мајкама' била је америчка група "Flamin´ Groovies" а снажан утицај на њих имали су такође и "MC5", "Steppenwolf", "The Stooges", "New York Dolls ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана