Све спремно за музички фестивал “Балкан фест “

Р. В.
Foto: Г.С.

Овогодишњи “Балкан фест” обухвата два фестивалска програма под називима “Европа пјева” и “Први аплауз”, уз пратећи ревијални оркестар музичара.

Музички програм “Европа пјева” је такмичење популарне музике гдје ће 20 учесника пјевати познате домаће и свјетске хитове уз ревијски оркестар “Балкан фест”, састављен од академских музичара.

Организатор фестивала је Словенски културни центар, чији предсједник Никола Деретић истиче да је ово по први пут да ће такмичари пјевати уз оркестар што ће бити занимљиво и прилично изазовно.

- Сви знају како је то захтјевно, потребно је расписати аранжмане и то је велики ризик, млади интерпретатори могу се изгубити у тој звучно-новој слици, зато што су они научили пјевати уз матрице, али смо храбро кренули ка овом циљу и надам се да ће ово функционисати и да ће бити успјешно - истакао је Деретић.

Један од најпрепознатљивијих музичких брендова у Републици Српској и Бањалуци засигурно је ауторски фестивал “Први аплауз”

на коме ће наступити 17 неафирмисаних пјевача борећи се за престижне награде. Визија организатора је да овај фестивал буде мјесто окупљања младих умјетника, извођача, композитора, продуцената, текстописаца и других музичких радника.

Генерални покровитељ фестивала је Кабинет предсједника Републике Српске Милорад Додик, а како наводи савјетница предсједника РС Соња Давидовић млади умјетници су амбасадори Српске.

- Настојаћемо да увијек будемо подршка свим манифестацијама које окупљају младе таленте и оне који на најљепши начин промовишу културноумјетничке вриједности - рекла је Давидовићева.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана