Све спремно за 10. “Бањалучке дане музике”: Рокенрол вашар на урбани начин

Б. Предојевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Фестивал “Бањалучки дани музике”, који ће ове године бити одржан 10, јубиларни пут, биће отворен у петак, а концерти ће закључно с недјељом увече бити одржани на платоу испред тврђаве Кастел.

Директор фестивала Зоран Ђурић каже да ће као и до сада то бити мјесто најбоље забаве, сусрета и дружења уз квалитетну рокенрол музику за све генерације.

- Срећан сам због чињенице да ове године фестивал организујемо јубиларни, десети пут. Фестивал и ове године посјетиоцима пружа изузетан музички доживљај са врхунским извођачима из региона попут: “Дивљих јагода”, “Мањифика”, “Освајача”, “Ајзбурна”, Смоке Мардељана или домаћих снага попут “Абердара”, “Рације”, “Респиратора” и других. Све је спремно на врхунском нивоу од бине до разгласа, једино се надамо да ће нас и пратити добро вријеме - рекао је Ђурић.

Поред одличне живе музике посјетиоци ће моћи да уживају у великом избору најпознатијих пивских брендова, доброј гастрономској понуди и највећем луна-парку на Балкану.

Фестивал по Ђурићевим ријечима организују на платоу испред Кастела, једином мјесту на којем се свира искључиво рокенрол.

- У старту идеје у вези са “Бањалучким данима музике” стоји замисао да буде креиран рокенрол вашар на урбани начин, као супротност кичу и неукусу народњачких вашара којих ових дана имамо и превише. Нажалост, фолк музика се ових дана свира и унутар Кастела, што се раније није дешавало, због чега смо ми организовали фестивал на платоу испред Кастела, као једина зона гдје се искључиво свира рокенрол музика свих жанрова. Трудимо се да промовишемо урбану врсту културе и успијевамо да истрајавамо у томе свирајући рок музику за све генерације публике уз крајње повољне цијене и врхунску понуду - навео је Ђурић.

Гитариста и вокал Бојан Бујић из групе “Абердар” каже да је фестивал својим десетогодишњим постојањем помогао позиционирању Бањалуке као музичког центра у регионалним оквирима уз посебно наглашен добар однос према домаћим бендовима.

- “Абердар” је прве озбиљне професионалне кораке направио на фестивалу “Бањалучки дани музике”, гдје смо свирали неколико пута. Овај пут промовишемо други албум издат на енглеском језику и част нам је што ћемо након клупске промоције имати прилику да засвирамо нове пјесме пред широм публиком на фестивалу који је много помогао да се овај град озбиљно позиционира у регионалним оквирима - рекао је Бујић.

Свако вече концерти на фестивалу почињу од 19 часова, а улаз је бесплатан до 20.30 часова.

Поклон

За публику су поводом јубилеја спремне занимљиве награде као што су “Викенд на Јахорини”, бесплатно љетовање, а посебан поклон је бесплатан улаз до 20.30, а након тога минимална цијена улазнице од 10 КМ.

- Као и сваке године очекује се велики број туриста из региона и договорили смо се да током три дана фестивала за посјетиоце организују разноврсне дневне садржаје: обиласке Бањалуке и околине, вожњу дајак чамцем и друге туристичке садржаје - навео је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана