Стинг: Музичари се суочавају са битком са вјештачком интелигенцијом

Tanjug
Foto: Sputnik

ЛОНДОН - Чувени британски музичар Стинг изјавио је данас да се музичари суочавају са "битком" да одбране свој рад од пораста пјесама које је написала вештачка интелигенција.

    "Грађевински блокови музике припадају нама, људским бићима", рекао је он за Би-Би-Си (BBC).

    Према његовим ријечима, то ће бити битка коју сви морамо да водимо у наредних неколико година - одбрана нашег људског капитала од вјештачке интелигенције.

    Његови коментари долазе након што је у бројним пјесмама коришћена вјештачка интелигенција за "клонирање" вокала познатих умјетника.

    У фебруару, Ђ Дејвид Гуета је искористио технологију да дода Еминемов "глас" за једну од његових нумера, док је лажни дует између Дрејка и Викнда постао виралан у априлу.

    "То је слично начину на који гледам филм са ЦГИ (компјутерски генерисане слике). Уопште ме не импресионира", рекао је Стинг.

    Он је истакао да му одмах постане досадно када види компјутерски генерисану слику и да претпоставља да ће се исто осјећати када вјештачка интелигенција буде правила музику.

    "Можда за електронску денс музику то функционише. Али за песме, знате, изражавање емоција, мислим да ме то неће дирнути", рекао је 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана