Сплит се опростио од Дине Дворника

Глас
Сплит се опростио од Дине Дворника

СПЛИТ - У Сплиту су се синоћ од познатог хрватског пјевача Дине Дворника опростили бројни пријатељи, колеге и обожаваци, уз звуке његових пјесама и пројекцију видео спотова.

С краљем фанка опростили су се, између осталих, сплитски градоначелник Иван Курет, Giboni, Ђулијано, те чланови познатог сплитског бенда "The beat fleet ". Пригодне говоре одржали су његови блиски пријатељи Нено Виловић и Младен Баучић, те предсједник сплитске подружнице Хрватске музичке уније Едуард Ботрић.

Посљедњи испраћај Дворника биће danas у 15.45 часова на загребачком крематоријуму Мирогој, гдје ће бити кремиран.

Дворника ће кремирати са цилиндром на глави и у црвеном одијелу, у којем је недавно снимио видео спот "Хипнотизиран", сингл његовог још необјављеног албума "Пандорина кутија". Дворник је промоцију замишљао као пародију погреба - желио је да у црвеном одијелу искочи из мртвачког сандука, преносе хрватски медији.

Пријатељи и родбина од Дворника ће се опростити уз звуке клапе Кампанел, док ће хрватска пјевачица Ивана Киндл отпјевати његов хит "Љубав се зове именом твојим".

Дворник је, под још непознатим околностима, умро 7. септембра у свом стану у Загребу, у 45. години.

Рођен је 20. августа 1964. године у Сплиту. Оставио је дубок траг на хрватској музичкој сцени, а остварио је и неколико глумачких улога у филмовима.

Син је недавно преминулог легендарног глумца Бориса Дворника, који је умро 24. марта ове године, у 64. години, од срчаног удара. Дино Дворник је био ожењен Данијелом Куљиш са којом има кћерку Елу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана