Сњежана Поповић Вулета и Иван Оташевић концертима указали на потребе јавних наступа: Музиком против пандемије

М. М.
Сњежана Поповић Вулета и Иван Оташевић концертима указали на потребе јавних наступа: Музиком против пандемије

БАЊАЛУКА - Пијанисткиња Сњежана Поповић Вулета и виолиниста Иван Оташевић у посљедњих неколико дана наступили су у Градишци, Зеници, Чапљини, Требињу и Сарајеву, одржавши мини-турнеју, у складу с могућностима и мјерама, а упркос тренутним околностима када су све концертне активности и даље ограничене.

- Аплаузи пријају сваком умјетнику наравно, али сматрам да су сав наш труд, напор и огромна жеља за музиком на овим концертима били везани за наше студенте и да је лични примјер значио у изградњи њихове потребе за јавним наступима на концертима. За нас професоре на високошколским установама је можда лакше ако се изражавамо у учионицама и кабинетима, али треба се свакако доказивати и на јавним концертима, јавним наступима, гдје је присутна одговорност и наравно трема, те бојазан да ли ћемо задовољити на првом мјесту сопствена очекивања, али и очекивања публике. По реакцијама публике, која нас је аплаузима враћала на сцену по неколико пута на свим овим концертима, мислим да смо успјели да одржимо наш високи извођачки ниво, те да се оправдамо пред собом - навела је Сњежана Поповић Вулета и нагласила да је важно улагати у културу и њен квалитет, у свим институцијама, поготово у овом времену.

Виолиниста Иван Оташевић истакао је да су њих двоје осјетили потребу да овим концертима укажу на потребе јавних наступа и да покажу да умјетност и музика долазе до људи и у најтежим условима.

- Ови концерти представљају и наш начин борбе против пандемије, којим желимо доказати да је могуће да умјетност и умјетничка музика нађу пут до публике и у најтежим условима, те да је могуће да се доживи оно посебно и специјално задовољство и незамјенљив осјећај одласка на концерт или представу - објаснио је Оташевић и додао да су изводили композиције Јохана Себастијана Баха, Волфганга Амадеуса Моцарта, Сезара Франка и Хенрика Вијењавског.

У наредном периоду у плану су концерти у Бијељини, Брчком, Добоју и Кисељаку.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана