"Симфонија у двоје": Јелена Томашевић и Иван Босиљчић затворили „Бањалука фест” (ВИДЕО)

Ивана Винчић
Foto: Оскар Поздеровић

БАЊАЛУКА- Јединственим концертом најпознатнијег умјетничког пара на нашим просторима, Јелене Томашевић и Ивана Босиљчића, завршен је овогодишњи „Бањалука Фест”.

Славна пјевачица и омиљени глумац у Бањалуци су одржали премијерни концерт  „Симфонија у двоје” у пратњи Симфонијског оркестра Народног позоришта Бањалука.

Јелена је наступ почела пјесмом „Panta rei”, па је поздравила Бањалучане.

- Добро вече Бањалукa! Много сам срећна што сам у вашем граду и дивном месту као што је Бањалука фест који је постао синоним за добру музику - рекла је Јелена Томашевић на почетку концерта.

Посебно се захвалила и организаторима „Бањалука Феста” Биљани Чигоји и Јелени Вуксан.

- Част ми је бити на фестивалу који је извршио музичку револуцију. Хвала Вам дјевојке што чувате квалитет и добре вредности - додала је.

Премијерно је извела и своју нову пјесму „Руке друге жене”.

Након тога низали су се њени хитови попут „Јутро” , „Кошава”, „ Име моје”, „ Мед и жаока”, „Живот у коферима”, „Океани” и многи други.

Након тога на сцену је изашао и Иван Босиљчић и запјевао „Мала бела госпођице”. 

- Добро вече Бањалукa, добро вече драги људи. Много ми је драго да смо вечерас овдје заједно -рекао је глумац па додао: 

"доброте и лепоте још у овом свету има".

- Достојевски је рекао лепота ће спасити свет - поручио је глумац.

Публика га је наградила громогласним аплаузом а он је наставио са ванвременским пјесмама попут „И сад ме по теби познају” , „Душо моја”, „Жуте дуње” „Пукни зоро” и многим другим, које је интерпретирао на посебан начин и показао зашто је један од најбољих српских глумаца.

Након што је отпјевао „Пукни зоро” присутнима  је испричао о својим прецима који су били војници и бранили Србију, па поручио да је и умјетност један вид борбе.

- Ово је неки фронт и ово је линија одбрана културе - рекао је глумац након чега је запјевао на руском. 

Брачни пар приредио је прави спектакл на Кастелу, и сви су уживали у фузији пјесме и глуме, а најупечатљивији тренутак концерта био је када су укрстили гласове.

Овогодишњи „Бањалука Фест” трајао је од 4. до 6. јула, а Бањалучани су уживали уз најбољег виолончелисту на свијету Стјепана Хаусера, легендарно „Бијело дугме” као и врхунски музичко - сценски доживљај који су донијели Јелена Томашевић и Иван Босиљчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана