Шездесет година Џонија Штулића

Aгенције
Шездесет година Џонија Штулића

Једна од најзначајнијих личности југословенске музичке сцене, Бранимир Џони Штулић, 11. априла прославља свој шездесети рођендан, иако признаје да за датуме и прославе не мари много.

Вођа култног бенда “Азра” већ годинама живи у Холандији, ван очију јавности, и тек с времена на вријеме обрадује своје фанове музиком коју поставља на Јутјубу.

Сасвим неочекивано, Штулић је уочи свог рођендана дао интервју “Нашим новинама” у којем каже: “Не славим рођендане. Никада нисам славио, па нећу ни сада, та врста славља радује само дјецу. Чему то, славити то што се негдје промијенила нека бројка, овога пута у годинама.”

Говорећи о новим генерацијама музичара на овим просторима, али и фановима који су све бројнији, без обзира на то колико је година прошло од времена када је “Азра” била музички активна, Штулић признаје да нема намјеру да одржи концерт у некој од земаља региона.

- Немам намјеру да правим коцнерт доле. За концерт је данас потребна добра база. Док сам био у томе све је некако имало смисла, могао сам и све сам радио сам. Али онако, ван свих контекста, волио бих да свирам. Увијек сам то волио - каже Штулић објашњавајући да има осјећај како је све што је радио налик гурању ролс-ројса по рупама.

Штулић је рођен у Скопљу, као син пуковника Југословенске народне армије.

Као дијете се сели са породицом у Загреб, гдје остаје до избијања ратова.

Од тада је његова адреса град Хоутен покрај Утрехта.

Како пише “Дневни аваз”, ријетки су они који су га видјели свих ових година.

Прича се да му је једне године на врата покуцао глумац Сергеј Трифуновић и да га је Џони срдачно примио у свој дом.

Наводно су пили и сједили цијелу ноћ, а ујутро је свако кренуо својим путем.

Крајем прошле године издавачка кућа “Плато” објавила је изабрана дјела Бранмира Џонија Штулића, која садрже комплет од 14 књига уз два ЦД-а са снимцима концерата “Азре” из 1990. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана