Сергеј пјевао због пет хиљада разлога

Марија Карајлић
Сергеј пјевао због пет хиљада разлога

- У протеклих један час успио сам све понаособ да избројим и видим да имам 5.000 разлога да пјевам вечерас - рекао је црногорски пјевач Сергеј Ћетковић током концерта одржаног у недјељу увече у бањалучком воденом парку "Aквана", у организацији "Квин естраде".

Кршни Црногорац појавио се на стејџу са "академских" 15 минута закашњења, а публика, коју су претежно чиниле припаднице њежнијег пола, жељно га је дочекала послије његовог трогодишњег одсуства из града на Врбасу.

Сергеј је бањалучкој публици прво отпјевао пјесму са актуелног истоименог албума "Два минута", послије чега су се наизмјенично низали стари и нови хитови. Aмбијент воденог парка сасвим је одговарао жанру и одличном Сергејевом вокалу, који је све вријеме комуницирао са публиком која је једнако добро знала све његове пјесме. Присутни су могли да чују поједине нумере попут "Нећу да знам", "Постојим и ја" у сасвим новом, а опет препознатљивом аранжману, а популарни пјевач је отпјевао и једну од својих првих пјесама, која га је лансирала у звијезде, "Зауставићу вријеме".

У једном дијелу наступа одлучио је да представи чланове бенда, за које каже "да имају највећу трему на естради".

- Одлучио сам да нашем Гути, на електричној гитари, нађемо сродну душу овдје, јер је познато да су Бањалучанке прелијепе, а и омјер мушкараца и жена нам иде у прилог - рекао је Сергеј, на шта је публика реаговала громогласним аплаузом.

Најемотивнији дио концерта био је када је Сергеј замолио да се изваде мобилни телефони како би позивом на број 1413 донирали марку за помоћ сестрама Татјани и Милани Гајић, обољелим од ријетке Лафорине болести. Сви су га послушали, свјетла су се угасила, а он је извео једну од својих најљепших балада "Погледи у тами". Покушао је да одјави наступ са "Кад ти затреба", међутим, на инсистирање публике вратио се на бину и отпјевао "Пола мога свијета" и "Знај да моја си".

- Хвала, Бањалуко, видимо се ускоро! - поручио је Сергеј.

Била су то два и по часа чистих емоција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана