Састав “Ребел стар” представио студијско остварење “Седмо небо”: Огледи о животу и друштву

Бранислав Предојевић
Састав “Ребел стар” представио студијско остварење “Седмо небо”: Огледи о животу и друштву

БЕОГРАД - Култни рок састав “Ребел стар” представио је седми студијски албум “Седмо небо” са четрнаест нових пјесама, које су у исто вријеме огледи о животу, друштвени коментар и оазе среће и љубави.

Двије године од изласка албума “Почетак и крај”, који је снимљен са комплетном загребачком поставом коју је Милан Главашки окупио око себе, бенд се додатно дефинисао и зближио кроз пробе и концерте и сада су ту Милан (глас и гитара), Звонка Обајдин (клавијатуре и вокал), Даниел Родик (гитара и лапстил гитара), Ернест Џанановић (бубањ) и Горан Ритоша на басу. Та екипа појачана продуцентима Урошем Милкићем и Жељком Маркушем и гостима Владом Мариновићем (гитара) и Душаном Петровићем (дувачки инструменти) снимила је током десетак комплексних мајских дана у “Даун дер” студију у Београду комплетан албум.

Фронтмен бенда, гитариста и текстописац Милан Главашки каже да је нови албум резултат сазријевања бенда.

- “Седмо небо” је документ о сазревању. Бавимо се новом реалношћу света и друштва у којима живимо. Отварамо озбиљне теме које с великом енергијом прати опасно разрађен бенд. То је фотографија на којој изгледамо мало старије, из једног угла срећно, из другог тужно али увек свесно - рекао је Главашки.

Пјесме на албуму су разнолике и по темпу и по емоцији, зналачки одсвиране, мајсторски склопљене и као и увек на албумима групе ту има свега, од лузерских химни “Месец”, “Све од себе”, до доминантне интроспективне метафизике “Огледала”, “Метар пепела”, “Земља од суза”, “Сан на језеру”, “Пролећна јутра”, “Смог”.

Клавијатуриста и вокал Звонка Обајдин каже да је свака пјесма друга карта у шпилу.

- Албум је попут шпила карата, свака је пјесма другачија, а ипак чине цјелину. Играли смо се док смо га правили али је свеједно озбиљан ко пресудна партија - рекла је Обајдинова.

Дизајнер омота и свих графичких елемената бенда је Андреј Долинка. Албум је доступан на свим дигиталним платформама, као и на Бандкемп и “Јутјуб” каналу бенда, а током јесени биће објављен и на ЦД-у и плочи као заједничко издање групе “Поп депресије” и “Маст продукције”.

Први сингл “Месец” бенд је објавио почетком љета, а за крај љета заједно с албумом у свијет иде и други видео, овог пута за “Поноћ”, у режији Динка Чворића Доринга.

Током снимања албума, продуцент и сниматељ Урош Милкић снимио је више сати видео-материјала који ће постати документарац “Седмо небо”.

Каријера

Састав “Ребел стар” дефинитивно је један од најквалитетнијих рок бендова са ових простора, који свирају “интелигентни поп” са примјесама кантрија и американе. Група која већ годинама има вјерну публику, са којом узајамно гради изузетно присан и посебан однос, најпознатија је по свом оснивачу и фронтмену Милану Главашком (“Ева Браун”, “Попсајкл”). Постава бенда се током година често мијењала, а од прошлог албума “Почетак и крај”, осим Милана, комплетна екипа у групи је из Загреба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана