Састав “Квин” реиздаје први албум: Раскошна колекција са почетка каријере

Б.П.
Састав “Квин” реиздаје први албум: Раскошна колекција са почетка каријере

ЛОНДОН - Деби албум славне групе “Квин” из 1973. године проширен је у колекционарско издање са шест CD-ова и шест винилних плоча, које ће садржавати ремиксоване и ремастеризоване верзије пјесама оригиналне плоче.

Преименован у “Queen I” за ово реиздање, деби бенда укључивао је нумере “Keep Yourself Alive” и “Liar”, а бокс-сет садржи оригиналне пјесме плус бонус нумере од демо-снимака до концертних записа. 

Шездесет и три нумере укључују демо-снимке, сесије, лајв резове и раније необјављен снимак са првог наступа групе уживо у Лондону у августу 1970. Ту је и књига од 108 страница која садржи руком писане текстове и меморабилије, а гитариста Брајан Меј каже да је ово потпуно нова перспектива за њихов првенац. 

- Ово није само ремастер. Ово је потпуно нова реконструкција читавог дебитантског албума групе, који смо, уз помоћ ретроспективе, преименовали у “Queen I” - рекао је Меј. 

Прерађени албум, који излази 25. октобра, такође ће бити доступан у скраћеном CD-у, винилу, касетама и дигиталном издању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана