Сара Тешић и Мали чаробњак освојили Ђурђевдански фестивал ФОТО

РТРС
Сара Тешић и Мали чаробњак освојили Ђурђевдански фестивал ФОТО

Бањалука - Синоћ је је у Бањалуци одржан 19. међународни Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме, који је у организацији Радио телевизије РС окупио извођаче из 16 градова из седам земаља. И ове године Радио телевизија РС малим учесницима, публици у дворани Борик и гледаоцима телевизије поклонила је више од два сата предивне дјечије пјесме и приче.

Најбоља композиција, према мишљењу стручног жирија је "Мали чаробњак", аутора Аднана Мушановића, коју је пјевала Сара Тешић из Добоја.

Друга награду освојила је Нина Деретић за пјесму "Николина Нина", коју је извела Анђела Ратковић из Бањалуке, док је трећепласирана композиција "Дјечија планета", ауторке Јадранке Стојаковић, у интерпретацији Анђеле Петрушић.

Највећи број гласова публике добили су Северин Јањетовић из Бањалуке и Дамјан Босанчић из Приједора који су извели композицију „Зидај тата још два спрата“.

Емилија Бошкић је добила прву награду за интерпретацију, док су другу награду подијелиле Елизабета Сељутина и Јана Бостанџијева.

Ана Јованчић и Ивона Рамбосек су подијелиле трећу награду за интерпретацију.

За укупан умјетнички утисак награђена је Емилија Бошкић, док је награду за анражман добио Аднан Мушановић.

Награда за текст иде у руке Дејана Ђоновића за пјесму "Тата купа звијезду", а награду жирија извођача добила је Ана Малацко, која је отпјевала нумеру "Киша".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана