Сахрањен Дино Дворник

Глас
Сахрањен Дино Дворник

ЗАГРЕБ - У Загребачком позоришту младих данас су се, на комеморативном скупу колеге и сарадници, опростили од популарног поп пјевача Дина Дворника.

Приказан је десетоминутни видео састављен од Динових спотова, исјечака из "риалити-шоуа" "Дворникови", интервјуа, скечева, вицева и духовитих изјава.

На неформалну комеморацију дошли су и пјевачи Алка Вуица, Оливер Драгојевић, Тони Цетински, Златан Стипишић Џибони, Нина Бадрић, као и многи спортисти, новинари и други.

Према Диновој жељи да буде кремиран, посљедњи испраћај биће обављен је у крематоријуму у Загребу, а популарни певач отпраћен је одјевен у црвено одјело са црвеним цилиндром, што је последњих месеци био његов заштитни знак. Тако одјевен снимио је спот за пјесму "Хипнотизиран" са још необјављеног албума "Пандорина кутија".

Од Дворника се синоћ опростио и његов родни Сплит.

Дино Дворник умро је 7. септембра у 45. години у свом стану у Загребу.

Рођен је 20. августа 1964. године у Сплиту. Оставио је дубок траг на хрватској музичкој сцени, а остварио је и неколико глумачких улога у филмовима.

Син је недавно преминулог легендарног глумца Бориса Дворника, који је умро 24. марта ове године, у 64. години, од срчаног удара. Дино Дворник је био ожењен Данијелом Куљиш са којом има кћерку Елу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана