Сахрањен Аки Рахимовски: Ћерка Дина у сузама

GS
Foto: Илустрација

"Бегај, тата, јер им је досадно горе без тебе" "Хвала ти тата што си ме научио како је човјек само мален под звијездама. Ајде бегај, тако си ми говорио, бегај кћери."

Ак Рахимовски испраћен је данас у сузама на загребачком Мирогоју. На сахрани су се окупили бројни пријатељи и колеге као и чланови породице. Емотивни говор његове кћерке Дине дирнуо је многе и довео их до суза.

"Једном приликом си рекао да је лако бити висок, али тешко бити велик, велик човек", рекла је скрхана Дина. "Хвала ти тата што си ме научио како је човјек само мален под звијездама. Ајде бегај, тако си ми говорио, бегај кћери.

Бегај тата јер им је досадно горе без тебе. И само да знаш, само ти, тата, и нитко као ти", поручила је. "Волим те тата", закључила је свој говор.

Затим је кренула пјесма I did it my way. Акијеву фотографију на сахрани носили су његови унуци. Бројни хрватски музичари дошли су се посљедњи пут опростити од Акија. "Тужна је наша улица откад ниси ту... Јер тужну пјесму пјевају они што остају", пише испред одра уз Акијеву фотографију. Реч је о стиховима из пјесме Парног Ваљка, Моја је пјесма лагана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана