Рундек Карго Трио промовисао нови албум у Бањалуци

Н. Л.
Рундек Карго Трио промовисао нови албум у Бањалуци

Прво представљање нових звукова од изласка албума "Рундек Карго Триа", "Плави авион", одиграло се јуче у бањалучком ДФК. Уз звуке које производе Дарко Рундек, Изабел и Душан Вранић Дуцо новинарима је представљен нешто другачији албум, а бивши фронтмен "Хаустора" осврнуо се и на концерте одржане у Бањалуци, похвалио је бањалучку публику и открио да неће одати која је од 12 пјесама, укрцаних на "Плави авион", његов фаворит.

- Aлбум је сниман у Пули, у студију "Партизан", који се налази на мјесту бивше касарне и гдје је сада смјештено 300 различитих асоцијација, од плесних, музичких, па до асоцијације растафаријанаца. То је креативно мјесто, тако да је било лијепо снимати у једној тако позитивној атмосфери - рекао је Рундек.

Рундек је истакао да су задовољни тим што су нове пјесме први пут свирали пред бањалучком публиком.

- Нашли смо заједнички језик са публиком и сјајно смо комуницирали током ова два концерта и на томе смо им захвални. Ово је публика која је одреаговала стварно позитивно тако да нам је то лакше него да смо свирали пред публиком типа загребачке или љубљанске која би одреаговала оно нешто као, немам појма - казао је Рундек.

Похвалио је цијелу организацију ДФК, установивши да се види да је то епицентар савременог и урбаног живота Бањалуке.

- Упорност ДФК, који нас је већ прије звао, имала је велику улогу у томе да баш у Бањалуци промовишемо нови албум. Ми који смо радили "Плави авион" мислимо да је он и даље остао на трагу стилске разноликости. Оно што носи овај албум су музички звукови Изабел и Дуце - рекао је Рундек.

Додао је да су обавезе према музици за представе и филмове на чекању.

- Баш сам се концентрисао на ово и све остало оставио по страни, па стално примам пријетеће позиве да завршим те пројекте - нашалио се Рундек те поручио младим музичарима да вјежбају и да се добро уштимају.

Рундек и Дуцо нису хтјели да открију "омиљену" пјесму са новог албума јер су то све "наша дјеца", док је Изабел истакла да она ипак има фаворите.

- "Плави авион" је пјесма по којој је назван албум и сигурно да ми је она једна од омиљених - рекла је Изабел.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана