Рукометаши Слоге вечерас дочекују Борац м:тел

С. Пухало, Д. Марић
Рукометаши Слоге вечерас дочекују Борац м:тел

ДОБОЈ - Већ на старту прољећног дијела шампионата Премијер лиге БиХ, у Добоју је на програму рукометни дерби - у дворани Средњошколског центра састају се стари ривали Слога и Борац м:тел.

За Добојлије ова утакмица, могло би се рећи, стиже у невријеме, јер нису обавили адекватне припреме.

- Борац је у великој предности, јер је не само у комплетном саставу, већ и играчки појачан за десно крило, Јашкића. Наши ривали су, за разлику од нас одрадили припреме онако како су и планирали и зато није ни чудо што им препуштамо улогу фаворита. Упркос свему томе, нисмо песимисти, јер ово је спорт. Играћемо без оптерећења. Прогнозе у оваквим мечевима су незахвалне, никад се не зна шта може да се деси. Очекујем од играча максимално залагање и дисциплиновану игру - истакао је стратег домаћих Зоран Докић.

Добојлије у други дио шампионата улазе ослабљене, јер су остале без четири првотимаца: капитен Дејановић је прешао у Борац, Ђурић у Градачац, Дистол је остао у Србији, а Максимовић се није прикључио екипи. Уз то, Мањић седам дана није тренирао због дисторзије скочног зглоба и његов наступ у дербију је неизвјестан.

С друге стране, ни "црвено-плави" неће бити комплетни, пошто је ван строја Горан Гарић.

- Зато су остали играчи здрави и спремни. Добро смо радили у припремном периоду, можда смо остали ускраћени за једну или двије утакмице у комплетном саставу, али евидентно је да подижемо форму. Зато вјерујем да управо меч против Слоге може бити наш најбољи до сада. Можда је наша предност што смо припреме одрадили на вријеме, за разлику од ривала, али они су озбиљна и дисциплинована екипа, играју на свом терену, тако да очекујем тежак и отворен меч - био је јасан шеф струке Бањолучана Драшко Будиша.

Утакмица се игра вечерас од 18.30 часова. 

Парови

У 12. колу Премијер лиге БиХ се састају, петак: ДОБОЈ: Слога - Борац м:тел (18.30 часова), ЗЕНИЦA: Челик - Горажде (19), субота: ВИСОКО: Босна - Локомотива (19), ЖИВИНИЦЕ: Коњух - Криваја (19), ГРAДAЧAЦ: Градачац - Извиђач (19), СAРAЈЕВО: Босна - Зрињски (19.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана