Рок фестивал у Крупи на Врбасу

Дејан Вујанић
Рок фестивал у Крупи на Врбасу

"Ex Yu Rocks!" фестивал у организацији Партнерског омладинског покрета почиње данас у Крупи на Врбасу.

Програм фестивала одржаће се на три бине: мејн стејџу, Врбас стејџу на којем ће се одржати панк рок маратон "In memoriam Горан Ковачевић" и на камп DJ стејџу.

Фестивал траје два дана, а звијезде прве вечери су бендови "Дубиоза колектив" и "Vuneny".

Дубиоза колектив свој први албум је објавила у априлу 2004. године. У децембру исте године су објавили EP назван "Open Wide", на којем су гостовали даб музичар Benjamin Zephaianh, те Mush Khan из пакистанско-британског састава "Fun-da-mental". У јуну 2006. године објављују албум "Дубнамите", на којем је гостовао састав "Defence" из Тузле, те француски умјетник Nikoll. Сљедећи албум назван "Firma Ilegal", објављују 2008. године.  

"Vuneny" настаје почетком 2003. године сарадњом Aндријана Зовке (клавијатуре и машине у electrocore бенду Handle with Care) и Недима Ћишића (гитаре у дарк поп бенду "Мара" - један од оснивача Aлтернативног института, мостарског центра за независну продукцију - Колапс публисхинг: боокс & мусиц). Двојица музичара као први заједнички пројект, на позив Фестивала кратког филма у Мостару, раде саундтрек за експериментални нијеми филм Phillipa Garella, "Ле Ревелатеур", а нешто касније, исте године двојцу се, као перкусионист и гитариста, придружује Aсмир Шабић (Aлтернатива нова, UltraRed Orchestra). 

Улаз на фестивал и ове године је бесплатан за све посјетиоце, за оба дана, као и сам камп на фестивалском терену.

За посјетиоце је обезбијеђен бесплатан превоз аутобусом и то у 12 (само у петак) и 19 часова са поласком са старе аутобуске станице. Повратак из Крупе је предвиђен за три часа послије поноћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана