Роб Блумфилд, бубњар бенда Does It Offend You, Yeah?: Желимо да будемо своји

Мирна Пијетловић
Роб Блумфилд, бубњар бенда Does It Offend You, Yeah?: Желимо да будемо своји

Бенд који спада у најинтересантније представнике новог таласа британског електро рок звука и које многи пореде са "The Killers", "Daft Punk" или "Justice", "Does It Offend You, Yeah? " имали су један од најенергичнијих наступа на Фусион бини овогодишњег култног фестивала Егзит који се одржава на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

Aли то и не чуди, јер је бенд познат по својим жестоким наступима уживо који се често завршавају енергичним скакањем по бини и разлупаним инструментима. Главни вокал бенда Џејмс Рушент био је копродуцент хитова "Invaders Must Die" и "Omen" добро познатог бенда - "The Prodigy".

О својој музици, новом албуму и доживљају Егзит фестивала у интервјуу за "Глас Српске" причао је бубњар овог бенда Роб Блумфилд.

- Желимо да будемо своји. Трудимо се да останемо ван токова нове музике како не бисмо пали под утицаје - рекао је Блумфилд.

* ГЛAС: Први пут сте на Егзиту и Србији. Какви су вам утисци и импресије?

БЛУМФИЛД: Наш пјевач Џејмс већ је био на овом фестивалу као посјетилац и рекао нам је да је то најбољи фестивал у овом дијелу Европе. Оно што су моје импресије из Новог Сада је да су људи јако гостопримљиви и љубазни, што нас је све као бенд јако позитивно изненадило. Егзит се заиста много разликује од других фестивала на којима смо наступили, јер је публика много гласнија и веселија, за разлику од публике на фестивалима у Енглеској. Овдје можете потпуно да уживате у музици, јер је публика осјећа и ми то видимо.

* ГЛAС: У припреми је ваш нови албум "Don't Say We Didn't Warn You", а посјетиоци Егзита имали су прилику да чују неколико нових пјесама. Можете ли нам открити неколико детаља о албуму?

БЛУМФИЛД: Aлбум још није изашао, а тренутно смо у фази чекања. У идућих 30 дана изаћи ће нам сингл, а у овом тренутку чекамо да наш издавач одлучи када је право вријеме да се албум објави, али у суштини посао је завршен. Биће више свирке него утицаја електронске музике на предстојећем албуму. Прије смо имали више плесних нумера, иако су и оне биле снимљене у комбинацији са живим инструментима. На првом албуму је све то дјеловало помало шизофрено. Имали смо испродуциране и одсвиране пјесме, а сада смо се одлучили, прије свега, за надоградњу нашег живог звука. Надам се да ће се нови албум свидјети публици. Оно што ће ускоро бити доступно нашим фановима, јесте да ће моћи неке наше синглове бесплатно скинути са интернета. A о којим је сингловима ријеч, не могу вам баш открити одмах. Један од разлога зашто правимо музику, јесу управо наши вјерни фанови који се, ако је судити по нашим досадашњим концертима, заиста добро забављају и уживају у нашој музици.

* ГЛAС: Име вашег бенда је веома необично. Како је уопште настало?

БЛУМФИЛД: Нисмо могли да одлучимо како да се назовемо када смо били само неколико људи који се зезају са писањем музике. Једноставно смо изабрали прву ствар коју смо чули када смо укључили ТВ. То се десило када смо гледали једно од емисија која се приказује у Енглеској, а зове се "Office". У том тренутку када смо упалили ТВ, неко од учесника је изговорио "Does It Offend You, Yeah?", и тако је и настало то необично име за наш бенд. И гдје год да одемо да наступамо, сви нас питају: "Па зашто имате тако глупо име?". Међутим, мислим да је већини људи ипак јако занимљиво и да нас баш због тога и запамте.

* ГЛAС: Јако сте гласан бенд и свирате музику на коју публика дефинитивно не може остати равнодушна. Шта је то што вас покреће?

БЛУМФИЛД: Истина, ми смо јако енергичан бенд и заиста свако од нас воли ту музику коју радимо. С друге стране, публика очигледно воли сву ту енергију на сцени коју имају и "The Prodigy", "Rage Against The Machine", коју је имала култна "Нирвана" и многи други бендови. Ми дефинитивно живимо то што стварамо, а то се и види на нашим наступима. Веома нас весели та повратна реакција публике.

Ломљење инструмената

ГЛAС: У посљедње вријеме много свирате, идете на турнеје, фестивале. Хоће ли то допринијети да прекинете са честим ломљењем инструмената на бини?

БЛУМФИЛД: Још то радимо. Наш менаџер је лудио због тога што је послије концерата морао слободан дан да проводи у продавницама инструмената. Супер се слажемо са њим и због њега смо одлучили да то не чинимо тако често. Ипак, уколико је свирка добра, све се одвија добро, а ми мало попијемо, никад се не зна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана