Ритам нереда - Паралелни свет најзрелије издање

Марија Карајлић
Ритам нереда - Паралелни свет најзрелије издање

Aлбум "Паралелни свет" објавили смо средином прошле године и још нам није у плану да радимо нешто ново, већ искључиво промоцију песама са новог албума.

Рекао је то "Гласу Српске" вокал и гитариста у панк саставу "Ритам нереда" из Србије, Бобан Петронијевић. Додао је да бенд чека много посла током ове године јер је пред њима захтјевна турнеја по Србији и БиХ.

- За сада нам Бањалука није у плану, али ништа није искључено - каже Бобан.

Наглашава да су задовољни начином на који је настао десети, јубиларни албум.

- Сматрам да нам је то најзрелије издање до сада. Карактерише га тежак и оштар звук, што би требало да буде препознатљиво, као и рефрени и јаке деонице - рекао је Бобан.

Нагласио је да их је од старта пратило много истомишљеника.

- То нам је давало посебан елан и мотивацију. Од албума првенца "Никог нема" који је издала немачка издавачка кућа, све време смо одржавали контакте са људима широм Европе и целог света. Добили смо добре критике и рецензије па су тако и почела прва гостовања - поносан је Бобан.

Напомиње да су присуствовали многим фестивалима и да преферирају такав вид представљања.

- Звали су нас да присуствујемо и на многим панк-рок фестивалима широм Европе, али нисмо могли да добијемо визе. Због објављивања албума српског бенда, наш издавач је имао страшних проблема - присјетио се Бобан.

Нагласио је да бенд, и поред многих забрана концерата и медијског линча, никада није напустио оптимизам.

- Ништа од тога није сломило бенд, напротив, ојачало нас је и дало нам веру у свој пут. Сматрам да дугих 20 година остајања и опстајања говори за себе, тако да у будућности настављамо истим темпом, и што је битније - звуком - поручује Бобан.

Дискографија

Бенд постоји 20 година, а одржали су више од 400 концерата. Објавили су албуме "Никог нема" 1991. године, "Breaking" 1993, "Pogo Live" 1995, "Звуци бола" 1996, "999" 2000. године, "Exit to resist" и "Порив" 2002, "IX" 2006. и посљедњи, "Паралелни свет" 2010. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана