Ријана - звијезда која зна како остати у центру пажње

Сања Јокић
Ријана - звијезда која зна како остати у центру пажње

Поп звијезда Ријана никако не престаје да изненађује своје обожаваоце и смишља нове начине да остане у центру пажње, па ће тако ускоро гостовати на новом албуму енглеског рок бенда "Coldplay".

Фронтмен бенда Крис Мартин је рекао да Ријана пјева пјесму "Princess of China" на петом студијском албуму бенда "Mylo Xyloto", који у продавнице стиже 24. октобра.

- Она има тако невјероватан глас и толико другачији од мог - објаснио је Мартин ову прилично необичну сарадњу.

Ријана је ових дана у жижу јавности доспјела и новим, необичним спотом за пјесму "Cheers (Drink to That)", у којем главну улогу имају - фанови. Видео је колекција снимки с Ријаниних "живих" наступа, који биљеже ситуације у публици, на позорници, али и иза сцене.

За пјесму, која је седми сингл и шести видео-спот с албума "Лоуд", Ријана каже да јој је једна од омиљених пјесама на албуму, јер је подсјећа на славље.

- Супер се осјећам када је пјевам, као када не могу да дочекам викенд да изађем и провеселим се с пријатељима - каже Ријана.

Ријана, талентована и заносна пјевачица са Барбадоса, са свега 16 година преселила се у СAД ради музичке каријере, потписавши уговор са издавачком кућом "Def Jam ", која је власништво свјетски популарног Џеј Зија, тако трасирајући себи пут ка звијездама. Планетарни успјех постигла је својим дебитантским синглом "Pon de Replay" и албумом "Music of the Sun" из 2005. године, а за мање од годину објавила је свој други албум "A Girl Like Me", са којег су се издвојили синглови "SOS" и "Unfaithful", који су брзо освојили врхове топ-листа. Највећи успјех Ријана је достигла својим трећим албумом "Good Girl Gona Bad" са којег су три сингла "Umbrella", "Take a Bow" и "Disturbia" и са којима је достигла прво мјесто на америчкој Билборд 100 листи. Aлбум је био номинован за девет награда "Греми", побиједивши у категорији за најбољу сарадњу реп и вокалне музике. Aтрактивна пјевачица је такође и извођач највећег броја синглова у декади, који су достигли прво мјесто на Билборд 100 листи. Оно на шта је Ријана посебно поносна је функција амбасадора културе Барбадоса.

Ипак, осим по добрим вокалним способностима и добром изгледу Ријана је позната и по провокативним и шокантним наступима и видео-спотовима. Када је недавно магазин "Вог" прогласио за жену године, у објашњењу је стајало да је славна умјетница ту титулу заслужила хуманитарним радом, сексепилом и потенцијалом да постане нова краљица попа. "Вог" пише да је Ријана успјела да се оствари упркос својој проблематичној вези с бившим момком Крисом Брауном, који је претукао и односу са оцем Роналдом Фентијем, који је зависник од дрога.

- Независна, енергична, млада Робин Ријана Фенти је наша жена године, због њеног доброг и борбеног духа - образложило је уредништво магазина своју одлуку.

Ријана је позната и као трендсетерка која осим гардеробе и стилова редовно мијења боју и дужину косе, за шта седмично потроши око 23 хиљада долара.

Aрмани

Ријана је недавно снимила кампању за доњи веш "армани", а ове седмице објављене су нове фотографије из тог едиторијала. Згодна пјевачица скинула се у веш и промијенила фризуру за ту прилику. На разголићеном тијелу јој се истичу и тетоваже, по којима је позната, а у секси издању је позирала у аутомобилу, поред њега и на њему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана