Ричард Рајт, икона рок културе

Д. Та.
Ричард Рајт, икона рок културе

Недавно преминули клавијатуриста групе "Пинк Флоџд" и икона рок културе Ричард Рајт, је заједно са Роџером Вотерсом и Дејвидом Гилмуром учествовао у стварању најкомплетније музике која је направљена у другој половини двадесетог вијека.

Начин на који су "Pink Floyd " свирали седамдесетих година се сматрао футуристичким и прогресивним приступом рок музици, а данас се са сигурношћу може рећи да је њихова музика још неистражено подручје које ће се у будућности проучавати у музичким школама.

Рајт је својим начином свирања клавира, клавијатура и оргуља, створио уникатан звук, који је музици легендарних "Флојдова", давао снагу симфоније, посебно на албумима "Dark side of the moon ", "The Animals " и "The Wall ".

Колико је био важан члан овог састава потврђују и ријечи Дејвида Гилмура, који је након Рајтове смрти изјавио:

- По мени, највећи "Pink Floyd " моменти су они у којима је он у пуном замаху. Наш хармонични однос не могу да опишем ријечима, ми смо то радили музиком.

Након Рајтове смрти тешко да ће "Pink Floyd " икада више засвирати заједно, а ако то и учине снага и емоције ове музике више никада неће бити иста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана